Festernas fest, julfest hos SPF Seniorerna Pärlan

07 DEC 2018
Skrivet av :

Festen inleddes med att Västermalms förskolebarn skred in och sjöng stämningsfulla och glada lucia -och julsånger. Med nya röster sjöng de texterna som de hade tränat in så bra!

Och så blev det dags för årets höjdpunkt: den episka julfesten! Inbjudan hann knappt sändas ut så var det fullbokat till 115:e plats. Det måste väl stå för hur mycket denna fest uppskattas.

Gästerna välkomnades till mingel i Församlingsgården med värmande glögg och godsaker.

Festen inleddes med att Västermalms förskolebarn skred in och sjöng stämningsfulla och glada lucia -och julsånger. Med nya röster sjöng de texterna som de hade tränat in så bra! De var alla superduktiga och satte med sin spontanitet en härlig glädje på festen. De fick många uppskattande applåder för sina lysande insatser. Luciatåget är det viktigaste inslaget på julfesten!

SPF-kören sjöng inledningsvis ett par stämningsfulla sånger….

SPF-kören sjöng inledningsvis ett par stämningsfulla sånger under ledning av Christina Nilsson.

…under ledning av Christina Nilsson.

Välfyllda jultallrikar bars ut till borden och alla kunde mer än väl äta sig mätta av läckerheterna. SPF har en egen festkommitté som har ordnat allt med festen, möblering av lokalen, dukning, handlat, gjort tallrikarna, serverat och diskat, städat och möblerat tillbaka efteråt. En mastodontinsats som de sköter med den äran.

Några allsånger hjälpte till att klara stämmorna. Allsången leddes av en dragspelare och ett par ”försångare”.

Sångkören hade ett väl anpassat sångprogram som de med klara stämmor framförde.

Mona Wilson, Piteå.

Från SPF-förbundet hade en av distriktsstyrelsen, Mona Wilson, Piteå, valt att delta i festen och passade på att berätta om satsningar som förbundet gör nu tex för att finna åtgärder för att motverka ensamhet hos människor. Det är ett växande problem, men en bra lösning är att gå med i olika föreningar. SPF Pärlan har anmärkningsvärt många deltagare på sina sammankomster med tanke på sin storlek. Så t.ex. deltar  hälften av föreningens medlemmar i julfesterna varje år. SPF vill även verka för att göra förbättringar inom vården bl.a. vad gäller tillgänglighet och bemötande av äldre.

Den eminenta festkommittén avtackas.

Kaffe med julstjärna smakade bra, innan det så blev dragning på lotteriet. Ett stort antal vinster hade skänkts av medlemmar, som sedan köpte lotter och vann tillbaka priserna! Som vanligt!

Tal av ordförande Per Nilsson, informationer om många olika medlemsförmåner, stor avtackning av medlemmar som arbetat särskilt förtjänstfullt hör också till en sådan här sammankomst, innan så festen avslutades efter nära fem timmars trevligheter.

TEXT OCH FOTO: INGER BOSTRÖM

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.