Fina prestationer av Älvsbygymnasterna

17 NOV 2018
Skrivet av :

Gruppbild på alla deltagande gymnaster i steg 1-4.

BILDEXTRA: Under den gångna helgen arrangerades Kristallcupen av Lulegymnasterna i Voltarena. Det var en populär tävling där arenan intogs av många hemmadeltagare och därtill många tillresta gymnaster från Jokkmokk, Boden, Arvidsjaur, Umeå och Älvsbyn. Från Älvsbygymnasterna deltog totalt 31 gymnaster under båda dagarna med genomgående fina prestationer.

Under lördagen deltog ca 100 gymnaster i tävlingarna, flitigt framhejade av släkt och vänner från åskådarplats. Steg 1 dominerades på prispallen av Lulegymnasterna som tog hem placering 1-3 och därefter efterföljdes flera stolta fjärdeplaceringar från andra klubbar,
däribland Älvsbygymnasterna där några imponerade med sin allra första tävling. I steg 1 gjorde bl.a. Emilia Åström och Maja Rova Berg mycket fina serier på fristående respektive hopp. Steg 2 hade en blandad prispall med gymnaster från Luleå, Jokkmokk och Umeå och sedan många fina fjärdeplaceringar där bl.a. Maja Jacobsson imponerade på barr.

I steg 3 utmärkte sig Älvsbygymnasterna genom att Elin Sjögren knep första placeringen framför Umeå Gymnasterna och Älvsbygymnasternas Astrid Öberg på en välförtjänt tredjeplats. Även i steg 3 efterföljdes prispallen av stolta fjärdeplaceringar från väl genomförda serier där bl.a. Cecilia Bergman gjorde en mycket fin barrserie.

Prispallen i steg 4 toppades av Lulegymnasterna, tätt följd av en hedrande andraplacering av Älvsbygymnasternas Hilma Lindahl. Många fjärdeplaceringar blev det i steg 4 där samtliga Älvsbygymnaster, Meja Burman, Varja Nialepka och Maja Sjögren, visade fina prestationer inte minst på barr.
Under söndagen avgjordes JDM Rikspokal samt KC 15+ med 5 tappra Älvsbygymnaster som uppvisade utomordentligt fina prestationer. Alla körde fina egna serier och tjejerna var nöjda med nästan allt vilket resulterade i stort medaljregn över dem. JDM:s lagtävling vanns av Älvsbygymnasterna genom Elsa Lundberg, Alma Granström och Donja Nialepka med GKNN på andra plats. JDM mångkamp vanns av Elsa, tvåa Alma och fyra Donja. Alla flickor tog även grenmedaljer. 15+ vanns av Anna Nilsson och tvåa Linnéa Åberg. Dessa tjejer gjorde en stabil tävling där barr var största prestationen i tränarens ögon.

Tjejerna tog hem grenmedaljer i alla redskap, ett guld och tre silver för Linnéa (guld i hopp) samt tre guld och ett brons för Anna (brons i hopp).

TEXT OCH FOTO: Ida-Linn Näzelius 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.