Norrbottens miljöpris till Älvsbyhus

09 OKT 2018
Skrivet av :

Prisade igen – nu vill Älvsbyhus skänka 50 000 kronor till ett intressant miljöprojekt.

Jennifer Johansson, marknadschef Älvsbyhus

Sveriges största husleverantör med Sveriges nöjdaste kunder prisas igen – med Norrbottens miljöpris 2018.

Vinstsumman på 50 000 kronor vill Älvsbyhus nu skänka till ett intressant miljöprojekt och på Älvsbyhus.se ber man nu allmänheten lämna förslag.

Den 13 december utses vinnarprojektet.

För att uppmärksamma goda miljöinsatser i Norrbotten delar Region Norrbotten och ALMI Företagspartner Nord ut ett gemensamt miljöpris.

I år går detta till Älvsbyhus, bland annat för det aktiva miljö- och hållbarhetsarbetet som tydligt utvecklats de senaste åren.

– Det är roligt att ha ett norrbottniskt storföretag som har en tydlig vision att bli en föregångare i miljö- och hållbarhetsarbete, säger Hans Å Strandberg på ALMI Företagspartner, och fortsätter:

– De arbetar för att hela kedjan från inköp av skog i närområdet till färdigt hus ska ske så ekologiskt hållbart som möjligt.

Och för att fullborda hållbarhetsarbetet har Älvsbyhus ett jämställdhets- och mångfaldsarbete som inkluderar sponsring av idrotts- och hbtq-evenemang.

Region Norrbottens och ALMI Företagspartners förhoppning är att miljöpriset ska bidra till att miljö- och hållbarhetsarbetet utvecklas ytterligare och att Älvsbyhus blir ett föredöme för byggbranschen.

– För oss betyder det här priset jättemycket! Vi har jobbat både länge och målmedvetet med de här frågorna, och fortsätter självklart med det.

För att sporra och hjälpa andra vill vi skänka vinstpengarna till ett miljöprojekt vi tror kan göra skillnad, säger Jennifer Johansson, marknadschef Älvsbyhus.

Ja, vinstpengen på 50 000 kronor planerar Älvsbyhus att ge bort. Och för att hitta rätt projekt tar de nu hjälp av allmänheten.

Fram till den 1 december kan man nominera både stora och små miljöprojekt på Älvsbyhus.se. Den 13 december utses sedan en vinnare.

Källa: Pressmeddelande

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.