Dansdraget tog hem 25 pokaler

22 OKT 2018
Skrivet av :

BILDEXTRA: Juniorerna Viktor, Kajsa och Pontus, Ella tog hem 15 pokaler av detta tillsammans.

I fredags eftermiddag samlades ett glatt gäng dansare, föräldrar och supportrar från Dansdraget för att åka buss ner till Sundsvall.

I väntan på Bussen. Foto: Sterling Nilsson/Älvsbyn Just Nu

Arrangörsföreningen Trolldansarnas Bugg och Rock´n Roll förening från Sundsvall bjöd dagen till ära in föreningar till premiären av Norrlandsmästerskapen och R-tävlingen Trollsnurren lördagen den 20 oktober.

Speakern Anna Morgansdotter inledde Trolldansen genom att hälsa publik och dansare välkomna samt presentera dagens tre domare.

Trollsnurren inleddes med Lindy Hop och i den sammanslagna klassen Lindy Hop UngdomR/UngdomC/JuniorR så blev det silver för Kajsa och Viktor Nilsson samt brons för Pontus Andersson och Ella Lidström.

Eftersom Dansdragets juniorer dansade alla fyra disciplinerna så blev det rätt stressig med byten av danskaraktär och många snabba klädbyten.

Direkt efter Lindyn drog Boogie Woogie igång och i klassen Boogie Woogie Junior R blev det pokaler till Viktor och Kajsa Nilsson som vann och silver till Pontus Andersson och Ella Lidström.

Även i Boogie Woogie Vuxna C blev det pallplatser genom Elias Johansson och Lisa Nilsson som blev 2:a.

Sen var det dags för dubbelbugg och i klassen Dubbelbugg Junior segrade trion Viktor Nilsson, Kajsa Nilsson och Ella Lidström.

Efter swingdanserna Lindy Hop/Boggie Woogie samt dubbelbugg var det dags för den dans som har flest tävlande dvs buggen.Dansdragets bägge barnpar gick till final och fick sitta förväntansfulla i ”greenroom” efter finalen. Som tur var fanns det godis och frukt att äta i väntan på resultaten.

Agnes Sundkvist och Emma Karlsson slutade som 2:a och John Olovsson och Ebba Öberg blev 3:a.

Även i Bugg Ungdom R/Ungdom C gick bägge paren från Dansdraget till final och fick sitta i ”greenroom” och vänta.

Hugo Nilsson och Linnea Strand blev 3:a och William Johansson och Nova Lindgren slutade på en fin 7:e plats.

I klassen Bugg Junior C blev Viktor och Kajsa Nilson 2:a och Pontus Andersson och Ella Lidström 3:a.

Martin Nilsson och Lisa Lundström blev 3a i Bugg Vuxen C och Axel Lind och Maja Engström hamnade på 8:e plats, strax utanför final.

Efter pausen drog Norrlandsmästerskapen igång. Norrlandsmästerskapen är två hopslagna distriktsmästerskap – distrikten NVDSF (Norr- och Västerbottens Danssportförbund) samt MNDSF (Mittnorrlands Danssportförbund) som arrangeras för att kora Norrlandsmästare istället för distriktsmästare 2018.

I klassen Bugg 35+ deltog Kjell Landström och Maria Engström. Paret slutade strax utanför final på en 7:e plats.

Vid datorn: Maria Engström/Dansdraget
Foto: Maria Engström och Anna-Karin Lundström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.