Dansdraget tävlade i Gammelstad

29 OKT 2018
Skrivet av :

I lördags åkte Dansdraget tillsammans med föräldrar och supportrar från Dansdraget till Gammelstad och tävlade i Höstswingen, Höstbuggen, Jack´n Jill samt LBS:s Klubbmästerskap.

Arrangörsföreningen Luleå Bugg & Swing bjöd in till fyra olika tävlingar under dagen.

Speakern Tomas Söderström inledde dagens genom att hälsa publik och dansare välkomna samt presentera domare Johan Åhs från Uppsala.

Höstswingen
Dagen inleddes med tävlingen Höstswingen med danserna Boogie Woogie, Dubbelbugg och West Coast Swing.

I BWVC tävlade Elias Johansson och Lisa Lundström och paret blev tvåa.

 

I den sammanslagna klassen Boogie Woogie Vuxen R och 35+R slutade Axel Lindh och Maja Engström på en tredje plats och Kjell Landström och Maria Engström på fjärde plats.

I Boogie Woogie Junior segrade Viktor och Kajsa Nilsson över klubbkompisarna Pontus Andersson och Ella Lidström.

Direkt efter Boogie Woogien var det dags för dubbelbugg och Dansdragets juniortrio fick dansa mot vuxentriosar och i klassen Dubbelbugg Junior R/Dubbelbugg Vuxen R slutade trion på en fin andra plats.

Höstbuggen
Efter tävlingen Höstswingen drog tävlingen Höstbuggen igång med danserna Bugg, Lindy Hop och Rock´n Roll. I Barn Bugg R gick det bra. Agnes Sundkvist och Emma Karlsson slutade på en tredje plats och John Olovsson och Nellie Stråmo på en fjärde plats.

I Bugg Ungdom R slutade Hugo Nilsson och Linnea Strand på tredje plats och William Johansson och Nova Lindgren på femte plats.

 

I Bugg Junior C segrade Viktor och Kajsa Nilsson och Pontus Andersson och Ella Lidström blev tvåa.

I Bugg Vuxen C gick Elias Johansson och Mona Dahlberg, Martin Nilsson och Lisa Lundström till final. Martin och Lisa slutade på fjärde plats, Elias och Mona kom på femte plats och Axel Lindh Axel Lindh och Maja Engström slutade på en sjätte plats.

I den sammanslagna klassen Lindy Hop Junior R och Vuxen slutade Viktor och Kajsa Nilsson på en fjärde plats och Pontus Andersson och Ella Lidström på en femte plats.
Elias Johansson och Lisa Lundström gjorde en uppvisningsdansa i C-tempo till publikens jubel.

Jack´n Jill
Jack´n Jill har blivit en dansform som dansare gillar pga av att dansarna lottas ihop med en partner och de par som sen gått vidare lottas om efter varje dansomgång.

I Jack´n Jill West Coast Swing var det 3 Dansdragare av totalt 14 dansare som gjorde upp om vilka som skulle stå på pallen.

Dansarna från Dansdraget var Elias Johansson, Moa Johansson och Lisa Lundström.

Lisa lyckades allra bäst och slutade på en fin andra plats tillsammans med Robert Johansson från Luleå bugg och Swing.

I Jack´n Jill startade 76 dansare så det blev många dansomgångar och omlottningar innan finalparen var uttagna.

I Jack´n Jill hade Dansdraget 3 kvinnliga dansare kvar genom Moa Johansson, Lisa Lundström och Maria Engström.

Dansdragets hade girlpower Segrade gjorde Moa Johansson tillsammans med partnern Linus Johansson från Luleå Bugg och Swing, Maria Engström blev två tillsammans med William Sjöberg från Umeå Dansimperium och Lisa blev trea tillsammans med Jonas Strand från Luleå Bugg & Swing.

Dagen avslutades med ett Klubbmästerskap för arrangörsföreningen Luleå Bugg & Swing.

Vid datorn Maria Engström/Dansdraget
Foto: Maria Engström och Anna-Karin Lundström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.