ÄIF nära skräll i kvalet men föll med 0–1

14 OKT 2018

UPPDATERAD/BILDEXTRA: Älvsbyn gav division 3-laget Kiruna en rejäl match på Älvåkra under lördagen. Men gästernas rutin och tyngd vägde till slut över och hemmalaget fick se sig besegrade med 0-1 (0-0).

Kiruna är favoriter i kvalet till division 3. Men uppstickaren Älvsbyn bjöd gruvstadens bolltrillare ett tufft motstånd. I första halvlek skapade hemmalaget väl så många chanser som gästerna.

Johan Jonsson, Mahdi Aktari och André Sköld var tre hemmaspelare som skapade lägen och Älvsbyn var duktiga i sitt omställningsspel i första halvlek. Kiruna hade bekymmer att freda sig.

Efter paus började Kirunas med sin rutin och fysiska tyngd att ta över mer och mer. Matchens enda mål kom tio minuter in i andra halvlek efter ett välriktat skott från Fredrik Ahlander.

Älvsbyn stred tappert men lyckades inte spräcka nollan.  Å andra sidan hade Kiruna ett antal frilägen som räddades snyggt av Markus ”Mojje” Lundgren som höll sitt lag kvar i matchen. Bland annat var Adam Johson fri tre gånger utan att lyckas överlista ”Mojje”.

Trots en svidande förlust kan Älvsbyn känna stolthet över insatsen. Kiruna har spelat i division 3 och var bara ett mål ifrån att undvika kval. Laget är också storfavoriter att vinna kvalet.

Älvsbyn har ett ungt och tekniskt lag och var tekniskt överlägset Kiruna. Men gästernas

För Älvsbyn väntar två matcher mot Tegs SK och Lira BK. Ska drömmen om division förvekligas lär två segrar krävas.

Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.