Älvsbyn säkrade topp tre-platsen – men tränaren flyttar

11 SEP 2018
Skrivet av :

Vendela Olofsson målskytt.

BILDEXTRA: Älvsbyn fortsätter att visa god höstform. På måndagskvällen besegrades Bergnäset hemma på Älvåkra med hela 6-1 (2-1). Därmed har Älvsbyn säkrat en topp tre-placering i tabellen.
– Tjejerna har svarat för en fantastisk säsong, berömmer tränaren Christian Berglund, som dock lämnar klubben efter säsongen.

FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn förlorade med 0-5 borta mot Bergnäset. I måndagskvällens möte tog laget en gruvlig revansch. Det var inget snack om vilka som bestämde på planen.

Men det dröjde innan första målet kom. I den 24:e minuten satte Johanna Björk 1-0. Visserligen kvitterade Bergnäset två minuter senare genom Juliana Marjaj. Men sedan var det roliga slut för gästerna.

När knappa halvtimmen hade spelats gjorde Anna Berglund 2-1 vilket också stod sig till pausvilan.

I andra halvlek dominerade hemmalaget totalt. Det blev ytterligare två mål av Anna Berglund plus Emelie Hjertberg och Vendela Olovsson vann Älvsbyn med tennissiffror.

Efter en liten formsvacka efter sommaruppehållet har Älvsbyn hittat tillbaka på vinnarspåret igen.
– Kul att se. Spelglädjen är tillbaka, tycker Christian, som dock själv lämnar laget.

– Min familj bor i Mellerud och jag känner mig lite långt ifrån, berättar Christian som emellertid trivts bra i Älvsbyn.
– Det som fick mig att tveka till en flytt är faktiskt laget och klubben. Nu ska jag njuta av de två matcher som återstår. Älvsbyn har en bra grund att stå på inom damfotbollen med många aktiva spelare och lovande talanger som knackar på underifrån.

Än finns en liten teoretisk chans till serieseger.
– Fast då ska resultaten verkligen gå vår väg. Att hamna bland topp tre är ändå långt högraeän våra förväntningar innan säsongen, säger Christian.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.