”Turismen har en stor potential”

08 SEP 2018
Skrivet av :

SD:s fem första namn på listan till kommunvalet; Donald Sundh, Roland Segergren, Monica Aidantausta, Harry Lindvall och Orvo Hannlöv. ARKIVBILD

Satsningar på ungdomar, företagande, kultur och turism står högt på prioriteringslistan för Sverigedemokraterna, SD, i Älvsbyn.
– Det handlar om att bevara och stärka välfärden i den egna hembygden genom positiva utvecklingsåtgärder, säger Donald Sundh, förstanamn på SD:s kommunlista.
Sverigedemokraterna vill ge en bredare bild av partiets arbete.
– Vi vill helt enkelt bli bättre på att visa vad partiet gör och att vi definitivt inte är ett enfrågeparti, betonar Orvo Hannlöv, andranamn på listan, fullmäktigeledamot och känd lokal debattör.
Annars förknippas SD mest med invandrings- och migrationsfrågor.
– Den trenden vill vi bryta. För oss är alla, som sköter sig och genom arbete bidrar till samhället, välkomna. Det finns även flyktingar som behöver skydd i Sverige.
SD tycker dock att svenska ungdomar hamnat i kläm och glömts bort i den politiska debatten.
– Därför vill vi stärka stödet för svenska ungdomar, hjälpa dem ut på arbetsmarknaden och till en egen bostad. Något är fel när 30-åringar fortfarande tvingas bo hemma, säger Donald, som föreslår att  anställningar kombineras med löfte om en första bostad.
Många i SD Älvsbyn är eller har varit aktiva inom näringslivet som företagare eller tjänstemän. Detta gör att även näringslivsfrågor blivit en hjärtefråga.
– Ska vi bevara välfärden är det viktigt att skapa ett gott företagsklimat. Det bör helt enkelt bli enklare att vara företagare i Älvsbyn och Sverige.
Kultur och turism är andra frågor som SD i vill satsa på.
– Det mesta finns redan. Kommunen är full av outnyttjade resurser, Här finns en vacker natur, fina fiskevatten, utbyggd service och massor av utflyktsmål. Vi vill få fler turister att stanna i Älvsbyn. Storforsen är jättebra och lockar stora skaror besökare från när och fjärran men tyvärr är det många av dem som inte besöker centralorten. Fler turister på byn skulle gynna handeln. Turismen har en enorm potential. Vi måste bara bli bättre på att visa det som finns, påpekar Orvo.
Några av förslagen för ökad turism är:
* Gratis spinn- och flugfiske mellan järnvägsbron och älvbron.
* Digital informationstavla vid Turklövern med uppgifter om sevärdheter, shopping, uppleveler, event och annat.
* Fler guider för personliga visningar av exempelvis Laver och andra intressanta utflyktsmål.
* Ställplatser, centralt, för husbilar och husvagnsekipage.
* Utbyggnad av Selholmens camping.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.