Tufft på alla sätt för Sikfors

21 AUG 2018

André Viklund var en av hårt kämpande Sikfors-spelare i bortamatchen mot serieledande MSSK. (Arkivbild). FOTO: EMELIE BERGLUND

Knepig matchtid, manfall, mardrömsstart och två utvisningar. Förutsättningarna var inte de bästa för Sikfors i bortamötet mot serieledande Munksund/Skuthamns SK. Det blev förlust med 0-5 (0-3).
– Många saker var emot oss, konstaterar Albin Dalkvist, spelande tränare i Sikfors.

Matchen började klockan 18:00.
– Flera av spelarna arbetar ju till 17:00. Det innebar en del återbud.
Sikfors kom till matchstart med elva spelare. Ingen avbytare.
– Under matchens gång anslöt några till som kom direkt från sina jobb, förklarar Albin.

Som om detta inte vore nog. Sikfors fick en mardrömsstart när hemmalagets nestor Christoffer Fahlman gjorde två snabba mål i den femte och sjätte minuten. MSSK:s tredje mål gjorde Jens Jonsson efter 25 minuter.
– Men efter deras tredje mål spelade vi upp oss, tycker Albin.

I vårens möte mellan lagen på Forsvallen spelade Sikfors jämt med Munksund som är suveräna serieledare och obesegrade. Även denna gång bjöd SSK:arna upp till kamp trots förutsättningarna.
– MSSK är ett lag som passar oss.

Tio minuter efter pausvilan fick Munksund en straff som Sikfors målvakt, Christoffer Nilsson, räddade snyggt. Samtidigt kämpade Sikfors på riktigt bra.
– Men orken tröt, medger Albin.
Munksund utökade till 4-0 genom John Sandström innan Christoffer Fahlman fastställde slutresultatet på hemmalagets andra straff för dagen.
– Fast 5-0 var för stora siffror. De speglar inte matchen som var jämnare än vad resultatet visar, menar Albin.

Sikfors åkte dessutom på två utvisningar; Oscar Lundberg och Oskar Öhgren. De är därmed per automatik avstängda i kommande match mot Öjebyn.