Telefonnummer har bytt plats på röstkorten inför valet

21 AUG 2018
Skrivet av :

Under perioden 16–22 augusti skickar Valmyndigheten ut röstkort till alla som har rösträtt i valet den 9 september. Dessvärre har telefonnumret till din kommun och telefonnumret till Länsstyrelsen bytt plats på röstkortet.

Valmyndigheten beklagar detta och jobbar nu tillsammans med länsstyrelserna och kommunerna för att informera om vilket nummer som gäller för vilka frågor.

De telefonnummer som anges på röstkortet är korrekta, men de står på fel plats. Telefonnumret som anges till kommunen längst ned till vänster på röstkortet är telefonnumret till länsstyrelsen. Telefonnumret som anges till höger i rutan med rubriken ”Om uppgifterna på röstkortet inte stämmer” är numret till kommunen.

Detta gäller:

  • Har du frågor som rör röstning i din kommun ska du ringa valnämnden i din kommun. I Älvsbyns kommun når du valnämnden på 070-316 82 91.
  • Om du upptäcker att dina uppgifter på röstkortet inte stämmer ska du ringa till Länsstyrelsen för att begära rättelse i röstlängden. Detta ska du göra senast den 28 augusti. Numret till Länsstyrelsen i Norrbottens län är 010-225 50 00.
  • Har du allmänna frågor om valet och det svenska valsystemet kan du vända dig till Valmyndigheten på telefon 020-825 825.

Tryckfelet har ingen betydelse för väljarens rösträtt och röstkortet går att använda som vanligt.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.