Stolt tränare trots förlust

06 AUG 2018
Skrivet av :

Johanna Björk gjorde Älvsbyns mål.

Ledning med 1-0 i paus efter straffmål av Johanna Björk. Men det räckte inte för Älvsbyn som förlorade seriefinalen borta mot Lira med 1-3. Nu väntar en spännande höst där ÄIF, trots helgens förlust, definitivt är med och slåss om seriesegern.
– Med tanke på förutsättningarna gjorde vi en jättebra insats, säger Christian Berglund, tränare i ett skadedrabbat Älvsbyn. 

Lira var på förhand tippade som seriefavoriter. Men Älvsbyn besegrade Luleålaget hemma på Älvåkra med 3-1 i våras. Sedan dess har Lira fått jaga. men i och med lördagens seger över Älvsbyn gick laget upp i serieledning.
Fast det är jämt i tabelltoppen. Lira och Sävast toppar på 24 poäng. Älvsbyn har 22.
– Än kan mycket hända. Lira och Sävast möts ju i nästa omgång, påpekar Christian.

Till matchen mot Lira kom ÄIF med Hanna Samuelsson, Olivia Sandberg, Emelie Hjertberg och Sara Eliasson på skadelistan. Dessutom spelade Anna Berglund med sjukdom i kroppen.
– Men de som fick chansen tog den. Tjejerna visade en härlig inställning vilket gjorde mig stolt som tränare, berättar Christian och fortsätter:
– De tre sista matcherna före sommaruppehållet hade vi lite problem men i matchen mot Lira spelade vi åter som ett lag. Det är glädjande och lovar gott inför fortsättningen.

Matchen mot Lira tycker han inte speglade en seriefinal.
– När vi mötte Lira på Älvåkra var tempot betydligt högre. Den här matchen höll inte samma klass.

För Älvsbyns del väntar närmast Alvik hemma på Älvåkra den 9 augusti.

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.