Sikfors och Älvsbyn bjöd på publikvänlig fotboll

17 AUG 2018

Matchen mellan Sikfors och Älvsbyn 2 bjöd på många händelser och målchanser. Här har Frida Strand ett bra läge men duktiga målvakten Moa Rosen gren räddar.

BILDEXTRA: Sikfors och Älvsby IF 2 bjöd på en händelserik, kampfylld och publikvänlig match på Forsvallen med många målchanser. Gästande Älvsbyn vann till slut med 3-2 (2-1).
– Vi spelade bra men borde ha gjort många fler mål. I dag saknade vi en striker, konstaterar Leif Cederlund, tränare i Sikfors.

Hemmalaget fick en drömstart. Redan efter en minut satte Frida Strand 1-0 sedan hon snabbt drivit bollen och avslutat med ett välplacerat långskott.
Sedan böljade spelet. Men Emelie Hjertberg, med rutin från division 3, såg med sina två mål till att Älvsbyn gick till pausvila med ledning 2-1.

I andra halvlek pressade Sikfors på. Hemmalaget hade både stolp- och ribbträffar plus en mängd fina lägen i boxen. Då hände det som ofta händer när ett lag inte utnyttjar sig övertag. Älvsbyn kontrade in 3-1. Målskytt Agnes Orädd.

Emelie Berglund skruvade sedan in en hörna direkt i mål för Sikfors. Men målet kom för sent mot ett väl försvarande Älvsbyn.
– Alltid surt att förlora. Men jag är mycket nöjd med spelet. Ett fall framåt, summerade Leif.

Även Christian Berglund, tränare i Älvsbyn, var nöjd.
– Tre poäng är alltid skönt. Kul också att vi fick göra mål. Det har varit lite måltorka för vår del. Inte ett enda mål på de fem tidigare matcherna i division 4. Härligt att det lossnade.