Sammanfattning av fotbollen senaste veckan

31 AUG 2018
Skrivet av :

Emelie Hjertberg gör 1-1.

BILDETXTRA: På grund av sjukdom och manfall har fotbollsbevakningen uteblivit senaste veckan. Här kommer därför en sammanfattning av senaste veckans matcher för Älvsbyns dam- och herrlag, Sikfors dam- och herrlag samt Nybyn.

FOTO: KRISTER PALM

ÄLVSBYNS DAMLAG
Efter två förluster har Älvsbyn hittar tillbaka på vinnarspåret. Först seger med 4-0 borta mot Blåsmark förra torsdagen och bara två dagar senare 4-1 hemma mot FC Norrsken.
”Vi började matchen trevande och första 25-30minutrarna så var det en jätte jämn match med chanser åt bägge håll, vi missade några frilägen men vi lyckades också rensa på egen mållinje plus att vi hade stolparna på våran sida. Som sagt en jämn och rätt dålig första halvtimma rent spelmässigt. Men i min 34 så slår Johanna Björk en snabb frispark från egen planhalva till en fritt löpande Agnes Orädd som inte gjorde något misstag, 0-1 i vår favör! Efter detta så tog vi över matchen och hann även göra 0-2 på första halvleks sista spark, Vendela Olovsson smäller på med ett skott utifrån framspelad av Emelie Hjertberg”, skriver tränaren Christian Berglund om matchen mot Blåsmark på lagets hemsida och fortsätter:
”Andra halvlek är våran helt och hållet, vi hittar många fina passningskombinationer och skapar en hel del målchanser men det dröjer faktiskt fram tills 77:e minuten innan vi sätter nästa boll och det är då Emelie Hjertberg som sprungit sig fri efter en kanon rensning strax utanför vårt eget straffområde av Johanna Johansson.
0-4 stod också Emelie för då framspelad av Agnes. 0-4 blev slutresultatet och vi fick för första gången jubla i div.3 sen matchen mot Munksund/PIF den 20/6″.

Om matchen mot FC Norrsken skriver Christian så här:
”Första halvlek lär inte gå till historien som den bästa halvlek som spelats på våran hemmaplan mycket tack vare blåsten.. Var två lag som spelade med högrisk första 45 och det innebar att vårat mittfält stundtals kom ”bort”. Norrsken hade en grym medvind och vi hade det motsatta.
Vår första målchans kom redan efter ca 15sekunder men tyvärr så gick bollen strax utanför stolpen. Bägge lagen hade några enstaka målchanser men var en relativt chansfattig första halvlek.
I paus så är vi långt ifrån nöjda med vårat spel och vi måste få ner bollen på backen och börja rulla runt och ha tålamod. Försvarsmässigt är vi nöjda!
Andra hann knappt börja innan Norrsken kunde göra 0-1 efter lite miss i kommunikationen i försvarsspelet.
Vi tog över mer och mer men det dröjde fram till min 70 tills vi äntligen kunde göra 1-1 genom Anna Ljuslinder snyggt framspelad av Emelie Hjertberg. Efter det målet så var det nästan bara ett lag på plan och vi radade upp målchanser och redan 2 min efter första målet så var det dags igen då var det Emelie Hjertberg som fick näta, assist Vendela Olovsson.
I 76:e så gör vi 3-1 målskytt Johanna Björk framspelad av Anna Berglund.
Anna Berglund fastställer slutresultat på stopptid och 4-1 var ett faktum.”

FOTO: KRISTER PALM

ÄLVSBYNS HERRAR
Även Älvsbyns herrar studsade tillbaka efter den snöpliga uddamålsförlusten borta mot serieledande Luleå SK. När Alvik gästade Älvåkra på söndagen var hemmalaget klart bättre. Det blev seger med 2-0 efter mål av Anders Sundman och André Sköld. Segern innebär att Älvsbyn har häng på kvalplatsen. Den innehas just nu av Piteå IF FF 2 som förmodligen inte får gå upp i seriesystemet. Det kan alltså räcka med en tredjeplats för att nå kvalet.

NYBYNS HERRAR OCH SIKFORS HERRAR
Nybyn vann derbyt borta mot Sikfors med 3-1 (0-0) i en tuff och hård drabbning som bjöd på sex gula och ett rött kort (Joel Nyberg i Sikfors). Första halvlek slutade mållös. Men 14 minuter in på andra halvlek gjorde Jens Nilsson 1-0 till hemmalaget.  Men Sikfors orkade inte förvalta ledningen även om matchen stod och vägde ända in på tilläggstid. Nybyn gjorde tre mål under matchens sista 25 minuter. Det sista på straff i den 93:e minuten. Målskyttar; Sultan Ali Mirzai, Ercal Dinu och Abas Shiikh Ahmed. Det blev lite grinigt på slutet.
Kanske var Sikfors spelare lite slitna. Bara två dagar innan spelade laget en match mot Öjebyn. Även där blev det förlust med 1-3. Andreas Sohlman gjorde målet för Sikfors.

SIKFORS DAMER
Frida Strand blev fyramålsskytt när Sikfors besegrade IFK Arvidsjaur med 5-0 hemma på Forsvallen under torsdagskvällen. De unga spelarna i Arvidsjaur stod inte emot hemmalagets mer fysiska spel. Även Ida Jonsson blev målskytt i Sikfors.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.