Robert kvitterade men sedan blev det akuten

13 AUG 2018
Skrivet av :

Robert Karlsson, Nybyn. 

Robert Karlsson, spelare i Nybyns IK, nickade in kvitteringen till 1-1 i bortamatchen mot Öjebyn. Sedan blev det transport till akuten.
– Jag fick en smäll i bakhuvudet och svimmade i luften. Sedan landade jag olyckligt på höger axel, berättar Robert som lär vara borta från spel resten av säsongen.

Nybyn jagar andraplatsen som leder till positivt kval i division 5 södra. Den innehas just nu av Öjebyn. Därför var viktiga poäng på spel när lagen möttes i fredags. Det blev en jämn drabbning där hemmalaget tog ledningen redan i den sjunde minuten. Men Nybyn replikerade snabbt. Två minuter senare kvitterade Robert Karlsson.
– Jag minns själva målet. Det kom på en hörna om jag inte misstar mig. Sedan blev allt svart. Jag har en minneslucka på en timme ungefär, berättar Robert som är ordentlig mörbultad.
– Jag har en spricka i ett revben. Dessutom skadades ett nyckelben och höger axel är rejält svullen. Troligen fick jag också en lättare hjärnskakning. Men värst är ömheten i bröstkorgen och axeln. Jag kan bara ligga på rygg och är numera vänsterhänt. Höger arm är för tillfället obrukbar.

Matchen då? Ja, den vann Öjebyn med 2-1 efter ett sent segermål.
För Roberts del väntar rehabilitering och förmodligen är det färdigspelat för den här säsongen. En jobspost för Nybyn. Roberts rutin har varit värdefull för Nybyn.
– Det blir nog att coacha från sidan de matcher som återstår, säger Robert.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.