Nybyn vann målrik tillställning

21 AUG 2018

Jonas Lindmark, tränare i Nybyn. FOTO: KRISTER PALM

Publiken på Adolfs Hed fick se en målrik tillställning mellan Nybyn och Hemmingsmark/Piteå/Alterdalen. Matchen bjöd på hela nio mål. Flest gjorde Nybyn som vann med 5-4 (4-1) efter stor dramatik i slutet.

Nybyn och Oskar Edin Lundström fick en drömstart på matchen. I nionde minuten gav Oskar Nybyn ledningen. Nio minuter senare hade han gjort två till. Ett äkta hattrick.

Oskar Edin Lundström svarade för ett äkta hattrick. ARKIVFOTO: KRISTER PALM

Frans Dahlbäck reducerade till 3-1 efter en halvtimmes spel. Men Nybyn replikerade och gick till pausvila med en 4-1-ledning sedan Ercal Dinu gjort hemmalagets fjärde mål.

Avgjort? Nej, inte alls.
Visserligen trodde nog de flesta att Nybyns seger verkade säker när Ayanle Hassan Mohamed satte 5-1 sju minuter in i andra halvlek. Kanske blev hemmaspelarna också för säkra? För med tio minuter kvar började förvandlingen som skulle leda till stor dramatik. På fyra minuter gjorde gästerna tre mål!

De sista minuterna blev nerviga.

Nybyn lyckades dock hålla undan och vinna med 5-4.

Bäst i hemmalaget denna afton var tremålsskytten Oskar Edin Lundström som under sommaruppehållet bytte klubbadress från Älvsbyn till Nybyn.
– Oskar arbetar på distans och har nästan inte kunnat träna med Älvsbyn. Då passar Nybyn bättre. För oss blir han en tillgång, berättar Jonas Lindmark, tränare i Nybyn.

I utbyte gick Eseyas Amine åt motsatt håll, från Nybyn till Älvsbyn.
– Eseyas vill utvecklas och testa spel i en högre serie. Vi önskar honom lycka till, säger Jonas.