Många frågor och löften när landsbygdsministern besökte Älvsbyn

30 AUG 2018
Skrivet av :

Tomas Egmark, s, Älvsbyn och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i glatt samtal.

Besök hos Polarbröd och Sveaskog i Älvsbyn. Men däremellan hann landsbygdsminister Sven-Erik Bucht prata med ett flertal ävlvsbybor och lokala partikollegor vid Socialdemokraternas tält på byn.
– Vi vill satsa på landsbygdskommunerna, lovade Bucht.

Foto: Sterling Nilsson

När ministern anlände till tälten och valstugorna nedanför Coop tog många chansen att växla några ord med honom. En var Sverigedemokraten Sören Nilsson som frågade om skogsvårdspolitiken.
– Skogen är viktig för Sverige och vi vill öka uttaget. I dag avverkas mellan 85 och 90 miljoner kubik varje år. Samtidigt är den årliga tillväxten på skogen 125 miljoner kubikmeter kubikmeter. Ökar vi uttaget med en miljon kubikmeter skapar det 2 000 nya jobb. Vi vill också införa ett röjningsbidrag till skogsägarna på 200 miljoner kronor per år, berättade Bucht.

Något som gjorde Nilsson nöjd.
– Du kan bli Sverigedemokrat, sa Nilsson till Bucht som svarade.
– Nej, inte en chans. Ert parti vill ju försämra för småkommunerna.

Bucht fortsatte att betona värdet av den svenska skogen.
– Trä är en fantastisk råvara. Det kan användas för att bygga hus, tillverka biobaserde bränslen, textilier, kompositer och mycket annat. Vår politik bygger på en biobaserad ekonomi. Vi bör bygga mer i trä och där är Älvsbyhus ett utmärkt exempel.

Polarbröd berömde han också.
– Vilken fantastisk firma ni har där…

Satsningar på skolor och pensionärer ut.lovades också av Bucht.
– Vi ska sluta klyftorna i samhället. Där har vi en oerhört kraftfull politik. Om vi behåller makten får alla pensionärer 600 kronor mer i månaden. Vi har också avsatt 500 miljoner till vägarna på landsbygden. Nu ska alla potthål fyllas igen, fortsatte Bucht och påminde om att Sverige går bra och att statsskulden aldrig varit så låg sedan 1977.

Fler poliser på landsbygden vill också Bucht se.
– Vi har fler saker i rockärmen som ni kommer att applådera när de presenteras, sa Bucht hemlighetsfullt.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.