Höstupptakt i glad gemenskap

21 AUG 2018
Skrivet av :

Premiär för surströmming innebär fest för SPF. I Kulturhuset i Vidsel samlades som vanligt mer än 80 seniorer för att fira och att äta tillsammans.

Efter att ordförande Per Nilsson hälsat alla välkomna, roligt nog fortfarande även många nya, så revs tre allsånger av, ledda av Stig Boström på dragspel och Rolf Nilsson och Ebbe Häggström med tonsäker sång.

Under tiden serverade festkommittén maten.

Det ligger mycket av omtanke, planering och arbete bakom ett sådant här arrangemang.

En bensträckare med kort tipsrunda och kluriga frågor blev det innan SPF-kören sjöng.

Den var för kvällen dock nästan halverad, men det märktes inte på sångglädjen.

Kaffe med bakelse smakade prima efter den salta fisken. Ett flertal lotterier gav chans till många fina vinster.

Festkommittén och alla som på olika sätt hjälpt till att göra festen möjlig och fantastisk fick slutligen rungande applåder till tack.

Och det är ju festdeltagarna också värda -rungande applåder-för sina bidrag till att ha gjort festen så lyckad och trevlig.

Per lämnade informationer om några evenemang som skulle följa närmast, skördemarknad i Boden, Berättarträffar, olika kursverksamheter, kör, bowling, med mera.

En gemensam fest betyder mycket på många plan för människor, oavsett ålder.

Att få träffas, sjunga och äta tillsammans, byta ett ord eller två, dela skratt och minnen, är av vikt för livskvaliteten.

I den varma skymningen hämtades gästerna med buss för hemfärd.

Text o Foto: Inger Boström SPF Seniorerna Älvsbyn

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.