Trolltagen har premiär ikväll

06 JUL 2018
Skrivet av :

I kväll är det premiär för baletten Trolltagen på den vackra utescenen i Storforsens naturreservat. Traditionsenligt handlar föreställningen om de sex prinsessorna som förs bort av virvelvinden och hålls fångna av trollen men som räddas av den fattige vallpojken.

I år kommer elva av de tolv barndansarna från Älvsbyn. Fyra av de äldre dansarna kommer från Piteås balettutbildningar. Årets dansare presenteras på www.trolltagen.se

Daniel Koivunen är tillbaka i rollen som vallpojken. Daniel var med 2015 i Trolltagen och har under melodifestvalen 2018 bland annat setts som hummer i Edward Bloms ”Livet på en pinne”.

Deltar gör även Christoffer Lindström, bördig från Piteå, som i år gör virvelvinden och trollen. Han har bland annat att medverkat Oscarsrevyn och kommer att medverka i två nummer i den nya musikalfilmen ”En del av mitt hjärta” som baseras på Tomas Ledins musik.

Totalt medverkar 25 vuxna och barn på Storforsens utescen 6-8 juli under 4 föreställningar.

Det blir även konstutställning med 3 Damer i Hantverkshyddan vid Storforsens parkering i samband med Trolltagen.

Föreställningar 2018 

Fredag den 6  Juli kl 19.00

Förprogram: Selinder och ACCJA

Lördag den 7 Juli kl 14.00 & 19.00

Förprogram: Selinder och ACCJA

Söndag den 8 Juli kl 14.00

Förprogram: Danslägret Älvsby Folkhögskola

Föreställningen är ca 1 timme lång.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.