Charlotte Kalla ambassadör för Polarbröd

12 JUL 2018
Skrivet av :

Charlotte Kalla blir ambassadör för Polarbröd. FOTO: NILS JACOBSSON

Charlotte Kalla har slutit ett långsiktigt samarbetsavtal med Polarbröd som sträcker sig fram till 2021. Två aktörer från Norrbotten med siktet långt fram.
– Polarbröd har varit det givna mellanmålet hemma i Tärendö för att få ihop vardagspusslet. Efter skolan behövde jag få i mig bra och god energi för att orka med basket och skidträning så då var det tacksamt att få plocka fram rågkakor från frysen. Eller när vi var ute på skidtävlingar och mamma hade kokat varm choklad i termos som vi drack tillsammans med goda smörgåsar, säger Charlotte Kalla.

Polarbröd har som mål att nå full hållbarhet 2022 och arbetar för att bagerier, ingredienser, förpackningar och transporter ska vara helt hållbara. Polarbröd vill inspirera barnfamiljer att komma ut i naturen. Att vara tillsammans, möta människor och njuta av upplevelser över en god macka kan vara värt så mycket. Forskning visar att pulsen går ner och stressnivån minskar när vi kommer ut. Människor som spenderar tid i naturen blir också mer benägna att ta hand om den. Något som även Charlotte känner att hon kan stå för.

– Det är spännande att möta företag med engagerade människor, det utvecklar mig som människa att få utlopp för min nyfikenhet och lära mig av företag som också brinner för hållbarhet och som vill skapa nytta. Den nyfikenheten har blivit starkare och jag har alltid lämnat möten med Polarbröd med energi och en längtan att få lära mig mer, säger Charlotte Kalla.

Charlotte vill fortsätta utvecklas som människa och idrottare och hon vill också utveckla nya företagssamarbeten, som är långsiktiga, engagerande och som skapar nytta. För att det ska bli riktigt bra så vill hon gärna göra det inom områden som hon brinner för. Idrott, kost & hälsa, miljö och hållbarhet ligger henne varmt om hjärtat.

– Vi kände direkt en perfect match med Charlotte. Det finns en anknytning till oss på Polarbröd som vill erbjuda sund brödnjutning och bidra till verklig hållbarhet för människa och planet, säger Polarbröds vd Anders E Johansson.

Charlotte Kalla: 9 OS medaljer, 12 VM medaljer, 15 Världscupsegrar, 28 SM guld, Jerringpriset, Bragdguldet, Victoriastipendiatet, Holmenkollenmedaljen, Sveriges populäraste idrottare (44%)

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.