Träff med Älvsby IF:s Kamratförening

Donald Johansson, ordförande. FOTO: GUNNEL NILSSON

Vän av ordning frågar sig: vad är detta för förening?
Föreningen består av gamla ledare som varit trotjänare i ÄIF, ledare som erhållit Norrbottens Idrottsförbunds Stora Ledarmärke eller specialförbundets högsta utmärkelse. Fyra av oss har fått Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse och är medlemmar i Guldklubben Norrbotten. Alla medlemmar har minst 30 års ledarskap.

För gamla ledare är det roligt att träffas och prata gamla minnen, men klubbens främsta uppgift är att förvalta de pengar som under årens lopp skänkts till ÄIF för att delas ut som stipendier till en ledare och två eller tre aktiva ungdomar.

Penninggåva från Älvsbyhus

Det största stipendiet är Älvsbyhus ledarstipendium, det är en penninggåva från Älvsbyhus som ursprungligen gavs till ÄIF Fotbolls supporterklubb för att möjliggöra inköp av spelare.
Supporterklubben lades så småningom ned och pengarna överlämnades till Kamratföreningen där alla ÄIF:s föreningar kan söka detta stipendium till en duktig ledare.

Karl-Erik Sjöberg en av medlemmarna i den exklusiva klubben.

 

Pengar från dansförening

En dansförening som lades ned gav Kamratföreningen pengar för att dela ut 500 kronor till en ungdom i ÄIF.
Det tredje stipendiet bekostas av de medlemsavgifter som Kamratföreningens medlemmar betalat.

Kjell-Åke Eriksson och Erland Johansson två andra medlemmar.

Utdelning på Nationaldagen

Torsdagen den 24:e träffades vi på Restaurang Venezia för en bit mat och för att besluta om årets stipendiater.
Stipendierna delas ut i kyrkan eller på kyrkbacken på Nationaldagen, föreningens ordförande Donald Johansson överlämnar stipendierna.
Efter att vi beslutat om vilka som skulle få stipendierna detta år önskade vi varandra en fin sommar och skildes åt för denna gång.

Gunnel Nilsson
ÄIF:s Kamratförening

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.