Toppen-helg i Älvsbyn 6-8 juli

25 JUN 2018
Skrivet av :

Top of Älvsbyn arrangerar flera toppvandringar med spännande föreläsare och artister i början av juli månad. Det blir bland annat botaniska turer, information om Lavergruvan och musik av riksspelemannen Daniel Wikslund. 

Det börjar med en vandring upp på Falkberget fredagen den 6 juli. Samma kväll, klockan 21:00, spelar riksspelemannen Daniel Wikslund i kapellet vid Hotell Storforsen.
Dagen efter, klockan 13:00 bjuder Top of Älvsbyn på information om Lavergruvan ur ett samiskt perspektiv genom en guidad visning i området av Anders-Erling Fjällås, ordförande Semisjaur-Njargs sameby. Dagen avslutas med en toppvandring på närbelägna Regnberget.
Söndagen den 8 juli är det dags för en botanisk tur på Fällforsberget. Ulf Zethreus, ordförande i föreningen Pite Lappmarks flora, är guide.

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.