Toppen-helg i Älvsbyn 6-8 juli

25 JUN 2018
Skrivet av :

Top of Älvsbyn arrangerar flera toppvandringar med spännande föreläsare och artister i början av juli månad. Det blir bland annat botaniska turer, information om Lavergruvan och musik av riksspelemannen Daniel Wikslund. 

Det börjar med en vandring upp på Falkberget fredagen den 6 juli. Samma kväll, klockan 21:00, spelar riksspelemannen Daniel Wikslund i kapellet vid Hotell Storforsen.
Dagen efter, klockan 13:00 bjuder Top of Älvsbyn på information om Lavergruvan ur ett samiskt perspektiv genom en guidad visning i området av Anders-Erling Fjällås, ordförande Semisjaur-Njargs sameby. Dagen avslutas med en toppvandring på närbelägna Regnberget.
Söndagen den 8 juli är det dags för en botanisk tur på Fällforsberget. Ulf Zethreus, ordförande i föreningen Pite Lappmarks flora, är guide.

 

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.