Sjunde segern för Nybyn – Eseyas Amine tremålsskytt

27 JUN 2018

Eseyas Amine gör ett av sina tre mål. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Nybyn avslutade vårsäsongen på bästa sätt. Seger med 4-2 (3-0) hemma på Adolfs Hed mot Bergnäset AIK 3 under tisdagskvällen. Eseyas Amine blev tremålsskytt.

Det innebär att Nybyn vunnit sju av nio matcher under vårsäsongen och jagar Munskund/Skuthamn och Öjebyn i tabelltoppen.

Hemma mot BAIK avgjorde Nybyn matchen redan under den första halvleken. Salaad Mukhataar Mahamad gav hemmalaget ledningen i den 14:e minuten. Tre minuter senare inledde Eseyas Amine sitt målkalas. I minut 27 gjorde han 3-0.

Gästerna reducerade till 3-1 genom  Farah Gure Sanweyne i början av andra halvlek. Men glädjen blev kortvarig. För när timmen spelats avgjorde Eseyas tillställningen när han gjorde 4-1. Hans tredje mål i matchen.

Med fem minuter kvar reducerade BAIK ytterligare en gång. Målskytt: Ramin Akrami. Men reducering kom för sent för att skapa någon nerv.