Sex mål av Älvsbyn – ändå nära att förlora poäng

02 JUN 2018
Skrivet av :

Hanna Samuelsson var bäst på plan i denna målrika match. ARKIVBILD

Sex mål framåt brukar räcka till tre poäng i fotboll. I matchen mellan Norrsken och Älvsbyn var det nära att så inte blivit fallet. ÄIF vann till slut med 6-5 (4-2). Men det var på det berömda håret!
– Det blev riktigt nervöst, medger Christian Berglund, tränare i Älvsbyn som nu vunnit fem raka matcher i division 3.

 

Elva mål! Det är sällan fotbollsmatcher bjuder på sådana kalas. Men på Norrvallas naturgräs i Norrfjärden bjöd två effektiva lag publiken på full valuta för entrépengen.
Älvsbyn var i det målmässiga förarsätet hela drabbningen; 1-0, 2-1, 3-2, 4-2, 5-3 och 6-3.

Dramatik

Vid ställningen 6-3 trodde förstås de flesta att drabbningen var avgjord, men icke. Norrsken kom tillbaka och var ytterst nära att kvittera på tilläggstid.
– En av deras spelare kom fri och rullade bollen mellan benen på vår målvakt. Då trodde även jag att det skulle bli mål. Men i absolut sista tiondelen av en sekund vräkte sig Vendela Olovsson fram och lyckades rensa undan bollen. Returen gick ut till en annan av Norrskens spelare men då hade fler av våra spelare hunnit samlas och kunde blockera skottet. Det var sista sparken i matchen, berättar Christian om de dramatiska slutsekunderna.

Ovana med naturgräs

Framåt spelade Älvsbyn sin vanliga effektiva fotboll. Försvarsmässigt var det lite svajigare denna gång.
– Norrsken anföll med många spelare. Dessutom spelades matchen på naturgräs vilket är lite ovanligt för oss än så länge, förklarar Christian.

Fyra mål av Anna

Anna Berglund fortsätter att leverera framåt. Denna gång svarade hon för fyra av målen. Övriga målskyttar för ÄIF var Emelie Hjertberg och Johanna Björk på straff.

Laddar om

Bäst i Älvsbyn denna match var Hanna Samuelsson som gjorde ett grymt jobb. Bra var också Johann Björk som flyttats ner i backlinjen eftersom Älvsbyn saknade en del spelare. Extra plus också till Vendela Olovsson.
– Nu laddar vi om till mötet hemma mot Öjebyn på Nationaldagen, säger Christian.

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.