Pärlracet med juniorerna i fokus

17 JUN 2018
Skrivet av :

Älvsbyns Motorsällskap har återigen arrangerat en lyckad folkracetävling. Att merparten av hemmaförarna dessutom hamnade i A-final gjorde inte saken sämre. Jimmy Selin, ordförande i ÄMS var mycket nöjd med dagen.

-Det var nog säsongens hitintills största folkracetävling i norra regionen, konstaterade han.

Max Renberg tar starten.

Folkrace är fortfarande en rätt stor gren inom motorsporten och ÄMS har flertalet förare som slåss högt upp i resultatlistorna, dessutom har klubben bra påfyllning i juniorklassen.

Junioren Viktor Öhlund ÄMS har utvecklat till riktigt snabba starter.

-Rätt många av fjolårets juniorer har nu övergått till senior- och damklassen, och det ger ju ett brett deltagande, säger Selin och förklarade vidare, att i just Pärlracet står juniorerna i fokus. Det innebär att juniorklassen kör fyra omgångar i stället för tre och att klubben i allra möjligaste mån låter samtliga juniorer köra final.

-Vi vill visa att vi satsar på ungdomarna och att vi är mån om att sporten ska må bra.

Tobias ”Tobbe” Nordin som sitter i klubbens bilsektion var också belåten med dagen.

-Det var en bra bredd, framförallt på juniorerna och alla har kört väldigt bra genom hela tävlingen. Egentligen hade vem som hels kunnat vinna, konstaterar han.

Erik Sundkvist har gjort stora framsteg och blev 3:a i juniorklassen.

Nu var det visserligen inte vem som helst som kammade hem segern i juniorklassen, den vanns av Tobbes 14-åriga son Lukas Nordin, som kör sin första folkracesäsong och av allt att döma verkar ha talang för sporten.

– Han är ju halvt om halvt uppvuxen på banan, skämtar pappa Nordin som själv har en lång tävlingskarriär bakom sig.

Lukas Nordin ÄMS vinnare i juniorklassen.

En annan som stack ut var ÄMS-föraren Petter Larsson, som tävlade i seniorklassen. Med fin styrning genom samtliga heat kunde han nästan ohotad köra hem segern i A-final.

-Ja, han var snudd på överlägsen, konstaterade Nordin.

Petter Larsson siktade högt och vann.

Bland damklassens tolv startande var det Jennika Jennefors, Robertsfors MS som dominerade. Bästa Älvsbyförare var Emelie Hjertberg som kom på fjärde plats i A-finalen.

Emelie Hjertberg fin 4:a i damklassen imponerade mid sina snabba starter.

Nu kraftsamlar ÄMS för kommande tävlingar. Under sommaren bjuds det på både rallycross och folkracetävlingar med kulmen den 3-5 augusti då den kanske största och mest prestigefyllda titeln i norra Sverige ska delas ut under tävlingen Älvsby 3-dagars.

-Då kommer det att bjudas på många spännande dueller, så kom och titta, välkomnar Jimmy Selin.

 

Foto: Krister Palm

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.