Nybyn utklassade Älvsbyns utvecklingslag

06 JUN 2018

Robert Karlsson gör mål. Magnus Molin med en assist jublar. FOTO: KRISTER PALM

UPPDATERAD/BILDEXTRA: Nybyn hakar på i tabelltoppen. Detta efter att ha utklassat Älvsbyns unga utvecklingslag med hela 8-0 (3-0) hemma på Adolfs Hed under tisdagskvällen.
– Kul att så många fick göra mål, tycker Jonas Lindmark, tränare i Nybyn.

Precis som siffrorna anger var detta Nybyns match från första sparken.
– Vi kunde ha vunnit med större siffror. Det är dags att träna prickskytte, säger Jonas med ett skratt.
Han tillägger dock snabbt:
– Men Älvsbyns unga killar kämpade tappert, berömmer Jonas.

Knock out-start för Nybyn

Ayanle Hassan Mohamed inledde målskyttet i den elfte minuten.
Fyra minuter senare rasslade det i nätet på nytt. Målskytt denna gång var Mohammad Zake Shafaii.
Sedan fick Älvsbyn lite mer bollinnehav utan att direkt orka med att skapa några heta chanser. Istället utökade Ayanle Hassan Mohamed till 3-0 för hemmalaget efter drygt en halvtimmes spel.

Pigga inhoppare

Inför andra halvlek passade Nybyn på att göra fyra byten för att ”lufta” spelare. Ystrats bland de nyinhoppade var Guled Adan Jamac som fick på en riktig kanon fem minuter efter pausvilan. Det innebar 4-0.
Även 5-0 gjordes av en inhoppare, Abbe Idrisov, som var riktigt på hugget offensivt. Kvällens vackraste mål svarade Abbas Ahmed för. Ett välplacerat långskott.

Sju olika målskyttar

Med tio minuter kvar hoppade tidigare ledaren Magnus Molin in på plan. Det dröjde inte länge innan han också var nära att hamna i målprotokollet men hans skott träffade stolpen. På returen satte Robert Karlsson 7-0. En assist till Molin. Inte illa.
Slutresultatet fastställdes av  Eseyas Amine i sista matchminuten.
Sju olika målskyttar i Nybyn.
– En härlig seger. Ny väntar prestigemöte mot serieledande Munksund på måndag. Det ska bli intressant att se om vi rubba dem, tycker Jonas.