Matchen som drabbades av rena pippin

05 JUN 2018

Victor Lundberg nickar bollen till Mathias Kraft, eller är det till den orädda duvan…?

BILDEXTRA: Sikfors förlorade tisdagskvällens hemmamatch mot Munksund Skuthamns SK med 0-3 (0-2). Men resultatet var knappast något åskådarna berättade om när de kom hem. Istället fångade en orädd duva allas uppmärksamhet.
– Jag tror det är någon i byn som matat fågeln så den är i princip tam, förklarade Albin Dalkvist, tränare i Sikfors.

MSSK fick en drömstart på matchen. Uret hade inte ens tickat fram till två minuter när Mikael Gustavsson gav gästerna ledningen.
– Men jag tycker ändå att grabbarna stod upp bra. Munksund är ju topptippade så vi var förberedda på en tuff match, påpekar Albin.

Stretade emot

Även om MSSK ägde mer boll så var inte dominansen så stor. Sikfors stretade emot. Efter 35 minuter kunde dock inte hemmalaget stoppa gästerna från att utöka till 0-2. Målskytt Petter Johansson.

Även andra halvlek började olyckligt för Sikfors. Endast lite drygt åtta minuter efter pausdrickat gjorde Petter Johansson 0-3 på nick.

”Bra match”

Då såg det tungt ut för hemmalaget som emellertid repade mod. Efter MSSK:s tredje mål tog Sikfors över taktpinnen.
– Det köper jag. En bra match. Den är jämn även om Munksund vinner rättvist. Vi faller på några smågrejer men…En stor förbättring jämfört med matchen mot Nybyn senast.