Målfyrverkeri när Sikfors vann

08 JUN 2018
Skrivet av :

Jubel i Sikfors efter Ida Jonsson 1-0-mål.

BILDEXTRA: Sikfors bjöd på rena målkalaset i torsdagens hemmamatch på Forsvallen mot Sunderbyn. Seger med 8-4 (3-2).
– En härlig insats av tjejerna, säger Leif Cederlund, tränare i Sikfors.

 

Sunderbyn kom obesegrade till Forsvallen. Det hade Sikfors bestämt sig för att ändra på. Hemmalaget trillade boll riktigt bra och nyttjade kanterna. Men det dröjde fram till den 25:e minuten innan första målet kom. Målskytt Ida Jonsson som kom helt ren och kunde rulla bollen i öppet mål sedan Victoria Dalkvist offrat sig i straffområdet. Fyra minuter senare var det Victoria som gjorde mål, 2-0, framnickad av Emelie Berglund.

Viktigt mål

Men Sunderbyn kom tillbaka. Först reducering till 2-1 på en straff slagen av My Johansson. Sedan kvittering till 2-2 på ett snyggt långskott av Moa Erlandsson. Henne skulle hemmalaget få mer besvär av.

Så långt var inte 2-2 rättvist. Sikfors ägde boll och skapade betydligt mer framåt. Fyra minuter före pausvilan kunde emellertid Frida Strand sätta det psykologiskt viktiga målet till 3-2.

Bara början…

Fem mål i första halvlek! Men målkalaset hade bara börjat. Andra halvlek var endast fyra minuter gammal när Moa Erlandsson kvitterade till 3-3.

Ytterligare fyra minuter senare gav Ida Jonsson Sikfors åter ledningen. Åtminstone för en liten stund. Denna gång i elva minuter. För då var det dags igen för Moa Erlandsson (ni har läst namnet förr) att kvittera. Men efter detta var det roliga slut för gästerna.

Vägde tyngre

Sikfors svarade för en snabb replik. Redan i anfallet efter Sunderbyns fjärde mål satte Frida Strand 5-4. Två minuter därefter utökade Ida Jonsson till 6-4. Då orkade inte Sunderbyn resa sig ytterligare en gång. Jenny Stenvall nätade till 7-4 och Frida Strand fastställde slutresultatet till 8-4 i den 83:e minuten.
– Roligt att vi fick göra så många mål, tycker Leif som efter målfyrverkeriet även hade ödmjukheten att berömma motståndarna.
– Sunderbyn är duktiga på att trilla boll. Men den här gången vägde vi tyngre.

Bättre kondition

Leif utvecklar sitt resonemang.
– Våra spelare är bättre tränade i år. Förra säsongen tröt ofta orken. I år har vi varit bättre i slutet av matcherna.

Han berömmer hela laget.
– Segern var en riktig laginsats.

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.