Kultölet Key Beer snart på systembolagets hyllor i Älvsbyn – ”Jag drick in’t Stockholmsöl”

28 JUN 2018
Skrivet av :

Key Beer, som tillverkas av Nyckelbryggerier i Älvsbyn, finns från den 2 juli att köpa hos Systembolaget på byn.
– Om försäljningen blir bra öppnar det upp för att fler Systembolag i landet börjar sälja vårt öl. Nu hoppas jag på älvsbybornas köptrohet, säger Mia Grenmark Köhler, VD på Nyckelbryggerier.

Under 70- och 80-talet stod Nyckelbryggeriers Key Beer för 75 procent  av all starkölsförsäljning i Norrbotten. Och nu äntligen relanseras Key Beer så att såväl norrbottningar som resten av Sveriges befolkning kan njuta av det klassiska ölet, bryggt på källvatten från Skandernas glaciärer. Speciellt nostalgiframkallande är säkert ölet för dem som gjorde värnplikt i Boden under 70-, 80- och början av 90-talet, då Key Beer hade sina glansdagar.

Redan nu kan man avnjuta av en kall Key Beer på restaurang och från och med 2 juli finns den att köpa på Systembolaget i Älvsbyn. I övriga delar av landet finns den i Systembolagets beställningssortiment. Dessutom på 73 Mia försäljningsställen (hotell och restauranger) i Sverige.

– Vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda Key Beer igen. Vid tillverkningen har vi utgått från det ursprungliga receptet och lagt mycket tid på att utveckla den smak som känns igen av de som drack Key Beer på 70-talet och som passar även nya konsumenter. Vi landade i en klassisk exportlager som har en balanserad smak med lagom beska och sötma. Smaken är okomplicerat norrbottnisk – en god lager helt enkelt, säger Mia Grenmark Köhler.

”Jag drick in’t Stockholmsöl”

Key Beer finns även som folköl och lättöl och de lanseras i såväl dagligvaruhandeln som restaurang. Den ljusa lagern är lika god att dricka som den är som tillsammans med en måltid och passar bra till både husmanskost och kryddiga rätter.

– Det nya gänget har verkligen hittat rätt smak och det känns otroligt roligt att Key Beer kommer tillbaka. På 70-talet förde Nyckelbryggerier en hård kamp mot andra byggerier om kunderna och vår slogan ”Jag drick int Stockholmsöl” blev både lyckad och känd, minns Gustaf Burström, sonson till grundaren av Nyckelbryggerier.

Key Beers artikelnummer på Systembolaget är 3308703.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.