Härlig inramning på Torgdagen

16 JUN 2018
Taggar : ,
Skrivet av :

VIDSEL – BILDEXTRA: Solsken och ljumma sommarvindar på lördagen skänkte en fin inramning till Torgdagen i Vidsel. Arrangemanget som gick i gemytets tecken lockade ett par hundra besökare till ortens fina torg.

Torgdagen i Vidsel är en lika gammal som välkommen tradition. I likhet med tidigare år bjöds besökarna på många varierande inslag. Arrangerande Vidsels Bygdeförening hade dukat upp med allt ifrån loppis, hantverk och förfriskningar till musikunderhållning, ponnyridning och löpartävlingar.

Korandet av Årets Vidselsbo är också ett stående inslag när det drar ihop sig till torgdag. Årets pris gick till Fredrik Samuelsson. Han är upphovsman till det stora välkomnande hjärta som pryder älvbrinken vid byns ena infart och som sprider såväl ljus som glädje året om till invånare och besökare i den vackra byn.

Utnämningen som Årets Vidselsbo gick till Fredrik Samuelsson. Priset utdelades av Eina Lundberg, kassör i Vidsels Bygdeförening.

Räddningstjänsten fanns som vanligt på plats för att informera och visa upp personal och utrustning.

Delar ur vaktstyrkan på robotbasen RFN fanns bjöd på en lika spektakulär som imponerande uppvisning med sina tuffa och väldresserade skyddshundar. Uppvisningen leddes av säkerhetspersonalens specielle hundtränare Anders Bergström, Piteå.

Hundtränaren Anders Bergström med Mållgan – en ung blivande skyddshund av rasen malinois.

Alf Granqvist och schäferhunden Ymra förevisade dressyr och försvar mot överfall. Kennelägarna Eva Weng och Per Lindgren visade också färdigheten hos sina hundar.

Alf Granqvist, Anders Bergström och schäferhunden Ymra visade hur träning av skyddshundar går till.

Hoppborgen lockade i vanlig ordning många av de yngre besökarna att pröva sina gymnastiska talanger. För musikunderhållningen stod en orkester med namnet ”Lagom” – i vanliga fall en kvartett men för dagen en trio.

3) Mer än lagom bra spelade och sjöng den här trion som går under namnet ”Lagom”.

Ett antal politiska partier passade på tillfället att torgföra sina respektive partiprogram inför höstens val. I debatten må partierna ha vitt skilda åsikter men under Torgdagen bestämde företrädarna att politik och idrott inte ska blandas ihop. För att manifestera att politiska motståndare kan dra åt samma håll ställde lokalpolitikerna upp med ett eget lag i löpartävlingen Torgstafetten.

Tävlingen lockade sex lag och vanns av The Fantastic Four på tiden 13:57. Laget bestod av Leo Pettersson, Agnes Orädd, Aron Pettersson och Linus Olofsson. Den snabbaste sträcktiden hade Aron Petersson med sina 3:19 på den 1000 meter långa banan.

Vinnande laget i årets torgstafett bestod av Linus Olofsson, Agnes Orädd, Leo Pettersson och Aron Pettersson.

De yngre barnen tävlade i Torgrundan – ett varvs löpning runt torget. Snabbast där var Isabel Dahlberg.

Isabel Dahlberg spurtade in som vinnare i Torgrundan före loppets tvåa Ronja Rodin.

Sammantaget en lyckad dag som Eina Lundberg, kassör i Vidsels Bygdeförening, kände sig väldigt nöjd med.

Det här var 36:e gången i följd, och det blir bara bättre för varje år, konstaterade hon.

BILDSPEL:

Text och Foto: Göran Granström
Bildspel Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.