Fall framåt för Sikfors

01 JUN 2018

Sikfors föll mot topplaget Öjebyn. Arkivbild.

Sikfors var det spelförande laget i bortamatchen mot Lira men förlorade med 1-3 (0-2). Bland annat efter en väldigt tveksam straff för hemmalaget.
– Resultatet speglar inte matchen, tycker Leif Cederlund.

Lira tog ledningen i den 13:e minuten genom Isa Lundberg. Straffen var en bjudning från domaren Oscar Sundbaum. Till och med hemmalagets ledare erkände att de fick straffen gratis.

Straffmålet gav dock energi till Lira som utökade tre minuter senare till 2-0. Målskytt Vilma Thingvall.
– Lira var det bättre laget första halvtimmen men sedan tog vi över och skapade chanser, berättar Leif.

Sikfors borde kanske ha satt någon boll i nät redan före pausvilan. Men istället kom reduceringen en bit i i andra halvlek när Frida Strand nickade in bollen på en hörna.
– Vi börjar få till spelet och vågar hålla i bollen. Surt att förlora men det var definitivt ett fall framåt, säger Leif.

Men fem minuter kvar avgjorde Emma Petersdotter matchen när hon sköt 3-1 till Lira.