Dags för årets Vidsel Classic

Anna-Britta Asplund, Moskosel i samspråk med Catharina Berggren. ARKIVBILD FRÅN FÖRRA ÅRET

Vidsel Classic arrangeras av 74-årige Maurice Gauslard och Vidsels IK för andra året i rad. På lördag, den 9 juni, går starten av årets lopp. Deltagarna kan välja mellan tre distanser 21, 34 och 63 kilometer. Alla intäkter från loppet går till Barncancerfonden. Dagen avslutas med vinprovning, middag och musik i Kulturhuset. 

Maurice Guaslard, mannen bakom Vidsel Classic. FOTO: CATHARINA BERGGREN

Maurice Gauslard är en fransk cykel- och vinälskare. Sedan tio år växlar han boende mellan Vidsel och franska Chinon. Maurice driver även ett mindre vinföretag och är initiativrik. Han är upphovsmannen till Vidsel Classic som han arrangerar tillsammans med Vidsels IK.

Följande gäller för tävlingen

  • Du kan välja mellan tre distanser.

  • Den kortaste distansen, 21 kilometer, kan köras med en vanlig vägcykel. För de två längre distanserna, 34 och 63 kilometer, krävs en mountain bike eftersom sträckorna delvis går på asfalt och delvis på grusvägar.

  • Målgång för alla tre sträckor är vid skolan i Vidsel.

  • Längs sträckorna finns dryck- och matkontroller.

  • Första start, för deltagarna på längsta sträckan, är klockan 11:00 vid Tempo i Vidsel.

  • Avgiften kan betalas via hemsidan. Betalning kan även göras i samband med start men startavgiften kostar då 100 kronor extra.

  • Bilparkering finns vid skolan.

Mer information hittar du här…  

Premiäråret deltog 91 cyklister. Många långväga. Det fanns cyklister från Polen, Skåne och Örnsköldsvik.

I år är en bra bit över hundra cyklister föranmälda.

Dagen avslutas med musik, vinprovning och middag, grillbuffé, på Kulturhuset i Vidsel. Dit är är allmänheten också välkommen.

Läs referat från förra årets tävling här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.