Älvsbyn gjorde jobbet och vann mot Alter

14 JUN 2018

Simon Albag oroar i Alters målområde. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Älvsbyn vann planenligt över Alterdalen med 4-2 (3-0) hemma på Älvåkra under torsdagskvällen och återtog serieledningen.
– Tre nya poäng. Skönt. Även om vi inte gjorde någon bra match, säger Staffan Renlund, tränare.

Matchen avgjordes i första halvlek. Jonathan Dahlberg gav Älvsbyn ledningen i den 17:e minuten genom att skruva en hörna direkt i mål.

Mandi Akhtri utökade till 2-0 när en halvtimme spelats och i halvlekens sista minut gjorde Jonathan sitt andra mål för dagen.

Efter pausvilan började Älvsbyn slarva en del.
– Det blev väl många felpass.

Alterdalen kunde reducera till 3-1 i början av andra halvlek.
– Men det kändes aldrig som någon större fara, tycker Staffan.

Nabi Moradi satte 4-1 till Älvsbyn med fem minuter kvar av ordinarie matchtid. Visserligen kunde Alterdalen reducera ytterligare en gång. Men målet kom för sent för att det skulle skapa någon nerv.

– Vi kan bättre än vad vi presterade i dag. Men starkt att vinna, menar Staffan.

Älvsbyn är fortfarande, som enda lag, obesegrade i division 4 södra.

Bäst i Älvsbyn denna afton var tvåmålsskytten Jonathan Dahlberg. Ett extra plus även till mittbacken Johannes Holmqvist.

En liten onödig sak var att tre hemmaspelare drog på sig gula kort i slutet av matchen. Det kan bli kostsamt längre fram.