Älvsbyn fortfarande obesegrade efter kryss borta mot Alvik

01 JUN 2018

Staffan Renlund, tränare i Älvsbyn, är nöjd med ett kryss borta mot Alvik

Älvsbyn var i gungning. Underläge med 1-3 borta mot Alvik. Men efter en stark avslutning räddade ÄIF en poäng 3-3 (1-2).
– Grabbarna visade bra karaktär, berömmer Staffan Renlund, tränare.

Resultatet innebär att Älvsbyn fortfarande är obesegrade i division 4 södra.
– Det är bra för självförtroendet, säger Staffan.

Illa ute

Han medger dock att Älvsbyn var riktigt illa ute mot Alvik (som förra veckan snuvade topptippade Luleå SK på poäng trots en man utvisad).
– Alvik har ett bra lag och de satte en hög press mot oss i första halvlek. En press som vi hade svårt att hitta vägar förbi, berättar Staffan.

Hemmalaget tog ledningen efter 25 minuters spel. Målskytt Simon Andersson.

Surt baklängesmål

Mitt i Alviks dominans lyckades emellertid Älvsbyn bryta mönstret – och i omställningsspelet är laget bra. Mandi Akhtri kvitterade inför en snopen hemmapublik på Liko Arena.
Sex minuter före pausvilan återtog dock Alvik ledningen genom en nick av Linus Backman.
I andra halvlek spelade Älvsbyn upp sig. Alvik orkade inte med presspelet.  Därför var det lite surt för de grön-vita när hemmalaget ökade till 3-1 i den 61:a minuten.

Ridå?
Nej, tvärt om, ÄIF svarade för en fantastisk uppryckning.
Minut 64: Mandi Akhtri reducerar till 3-2.
Minut 67: Jonatan Holmqvist skruvar en frispark direkt i mål.

Moralhöjande

– Otroligt starkt, berömmer Staffan som är nöjd med poängen.
– I dag kan man inte vara missnöjd med ett oavgjort resultat. Vi var ju verkligen i gungning.

Insatsen mot Alvik blir förhoppningsvis än mer moralhöjande.
Tyvärr drabbades Älvsbyn av en jobspost när mittbacken Sirak Tesfaldet Zerai blev utvisad efter två gula kort.
– Hans andra gula var hårt dömt, tycker Staffan.

Seriefinal

Därmed missar Sirak seriefinalen mot Luleå SK hemma på Älvåkra kommande torsdag.
Bäst i ett berömvärt kämpande ÄIF denna kväll var tvåmålsskytten Mandi Akhtri och målvakten Markus ”Mojje” Lundgren som såg till att hålla sitt lag kvar i matchen under första halvlek.