Älvsby Badarbrudar sa tack och adjö

01 JUN 2018
Skrivet av :

Gunnel Nilsson skriver om sällskapets verksamhet. FOTO: STERLING NILSSON

Älvsby Badarbrudar lägger ner sin verksamhet. Nedan berättar Gunnel Nilsson om de 16 år sällskapet funnits.

”Åldern tar ut sin rätt. Vi Badarbrudar startade verksamheten 2002 med bad i Älvsby Simhall och då var vi tio stycken. I gruppen fanns deltagare som inte var riktigt simkunniga. Eftersom fyra av sex banor i Älvsbyn användes för Älvsby SS tävlingssimmare blev det trångt för alla motionssimmare som skulle samsas på två banor.

Vi fick skäll för att vi var i vägen, vilket gjorde att de som bäst behövde träningen slutade. Då agerade Älvsby Simsällskaps tränare, tillika simgymnasiets tränare Roger Björkman – vi blev medlemmar i Älvsby SS och Roger ordnade två banor till oss. Allt flöt på, vi kunde nu ha studiecirklar med material från Svenska Livräddningssällskapet som t.ex. bad-, båt- och isvett
och Baby-Bojen.
Men 2014 kom dråpslaget mot vår verksamhet. Roger gick i pension och året efter det fick vi inga tider alls, vi var för gamla. Åldersdiskrimineringen var ett faktum.
Vi hade tidigare besökt Nordpoolen i Boden ett par gånger per år, nu beslöt vi att utöka våra resor dit till en gång i månaden. Sedan började vi även besöka simhallen i Öjebyn en gång per månad.
Denna höst med dåligt väder blev vår gode vän, hemvärnsmannen Bo Domander, sjuk och avled i december. Bosse var mycket yngre än vi badarbrudar och han var vår chaufför på badresorna. När han dog gick luften ur oss, vi åkte till Boden en sista gång för att tacka för alla år då de tagit emot oss.
Vi har alltid känt oss välkomna där och personalen har varit glada, vänliga och professionella.”

Tack tack från Älvsbylottornas Badarbrudar!
genom Gunnel Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.