50.e Anatoli Cup i Elins anda!

10 JUN 2018
Skrivet av :

Together we make a family!

Under lördagen tävlade 152 barn, ungdomar och veteraner i Älvsbygymnasternas största tävling Anatoli Cup – i gymnastikens grundläggande moment, styrka, spänst, smidighet och snabbhet.

Tävlingen blev en hyllning till den i cancer hastigt avlidna 23-åriga älvsbytränaren, domaren och gymnasten Elin Bergvall.

Elin skulle till jul 2018 ha fått den största pokalen – för sina 35 deltagaromgångar i Anatoli cup.

Till jul döps den ärofulla inristningen om till ”Bergvall”.

Hallen myllrade av glada, kämpande, tävlingssugna gymnaster och intresserade föräldrar som publik och funktionärer från Umeå, Jokkmokk Älvsbyn, Boden, Arvidsjaur och Luleå.

Ett 60-tal föräldrars engagemang i funktioner som domare, ledare, sekretariat och service – allt i ett härligt, mestadels fungerande roterande. Indelade i 13 olika grupper.

Från 6 åringar och upp till veteranklass.

De tävlade i de 10 olika styrke- och smidighetsfrämjande grenar.

Löpning 20m, stillastående längdhopp, benlyft i ribbstol, repklättring, piksittande golvbarr, grupperat hängande, armhävningar på tid, grupperat stödjande i golvbarr, spagat i tre vägar, brytningar, armuppdragningar, brygga och de äldre tjejerna även i kippar och överkast.

Äldre killar i dips i herrbarr och armböj i ringar.

Anatoli Cup samlar gymnaster på alla nivåer. Från nybörjare till elittränade.

Deltagande sedan liten kille har Lulegymnasten Marcus Stenberg varit.

Idag 16år, som strax ska delta i uttagningen till ungdoms-OS i Manlig Artistisk Gymnastik, vilket sker i Azerbajdzjan.

Elins familj deltog med sitt närvarande och brorsdottern Felicia Bergvall 7 år, tävlade i sin faster Elins namn.

Till jul tar Felicia hem Elins ”Bergvall”!

Inte ett öga var torrt när Elins närmsta tränarkamrater och tränare Tora Garberg dansade till ”Together” efter en tyst minut.

Familjens Bergvalls deltagande och tack till samtliga föreningar och gåva i form av hjärta som sammanfattar allt vad idrott handlar om; ”Together we make a family”.

Ängeln Elin kommer alltid hänga i Älvsbyvärken och vaka över oss – när gymnaster kämpar, tränar, tar i, gör sig illa, dömer, skrattar, gråter, tävlar och hejar från alla föreningar!

Text: Karin Efverström / Älvsbygymnasterna

Foto: Krister Palm / Älvsbyn Just Nu

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.