”Vi går till val på att göra Älvsbyn till ett starkare samhälle”

28 MAJ 2018
Skrivet av :

Tomas Egmark, s-ordförande.

I söndags 27 maj spikade Socialdemokraterna i Älvsbyn sitt valprogram inför valet 2018. Programmet innehåller inriktningen för den politik Socialdemokraterna vill föra under valperioden 2019-2022.
– Mycket är gjort, men mycket återstår. Vi är stolta, men vi vill mer, betonar partiet.

I Älvsbyns kommun spirar framtidstro och optimism. Allt fler väljer att leva och bo inom kommungränsen samtidigt som kommunens verksamheter är kvalitativa och kommunens ekonomi stark.

– Vi har fört en ansvarsfull ekonomisk politik och varje bokslut det senaste decenniet har visat ett litet överskott. Kommunen är nu skuldfri. I kombination med de senaste årens befolkningstillväxt skapar det riktigt goda förutsättningar för framtiden, säger Tomas Egmark som är Socialdemokraternas kommunalrådskandidat i valet 2018.

Lokalinvesteringar

– Vi går till val på att göra Älvsbyn till ett starkare samhälle. Det betyder att vi vill genomföra stora lokalinvesteringar för framtiden. Vi vill också se en starkare jämlikhet i Älvsbyn, säger Tomas Egmark.

– Vi behöver i det här läget bli mer strategiska i ett antal av kommunens funktioner som till exempel samhällsplanering, folkhälsa och dialog mellan medborgare, näringsliv och politik, säger Tomas Egmark. Därför vill vi satsa på det.

Jämställt arbetsliv

Älvsbyns kommun är Älvsbyns största arbetsgivare. Därför är det viktigt att kommunen utvecklar sin roll som arbetsgivare och ser till att hela tiden förbättra villkoren för personalen.

– Vi tycker det är viktigt att kommunen fortsätter att arbeta med att bli en bättre arbetsgivare. Därför har vi skarpa förslag för ett mer jämställt arbetsliv i Älvsbyn som t.ex. rätt till heltid och att arbetsgivaren håller personalen med arbetskläder i våra mest kvinnodominerade yrken, säger Anna Lundberg, Socialdemokraternas kandidat som vice ordförande i kommunstyrelsen.

Starkt samhällsbygge

– Jag är glad över det starka valprogram vi antagit idag med framtidsinriktade förslag om att investera i fastigheter och jämlikhet. Samtidigt har vi bra förslag för att göra arbetsmiljön bättre och mer jämställd. Det stärker kvaliteten i våra välfärdstjänster och bygger samhället starkt, avslutar Linus Sköld, ordförande i Socialdemokraterna i Älvsbyn.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.