Stekhett intresse för Älvsbyhus i Kiruna

04 MAJ 2018
Skrivet av :

Med magnifik utsikt i sydöstlig riktning mot det nya stadshuset Kristallen, Kiruna centrum och naturen bygger Älvsbyhus i en första etapp 14 stadsradhus/fristående villor. Intresset var stort när bolaget på torsdagen tog emot intresseanmälningar.
– Jag kan redan nu säga att trots en uppbromsning av bostadsmarknaden i stort så verkar nya Kiruna centrum stekhett! Intresset för vårt projekt på Jägarskolan överträffade alla våra förväntningar, säger Olov Granström, försäljningschef, i ett pressmeddelande.

Kent Johansson, VD, och Olov Granström, försäljningschef. FOTO: STERLING NILSSON.

I dag fredag väntar en visning på plats för att presentera resultatet så här långt.

”Med vårt LKAB-avtal i ryggen och ett stort antal levererade hus till stadsflytten i Gällivare är det nu en satsning i Kiruna på gång för Älvsbyhus och vårt nya markbolag”, skriver Älvsbyhus i samma pressmeddelande.

Älvsbyhus startade för en tid sedan ett eget markbolag för att själva skapa attraktiva tomter.

– Ingen tomt, inget hus. Så enkelt är det. Därför bildade vi ett eget markbolag för att på egen hand skapa attraktiva tomter till rätt pris, har Kent Johansson, VD Älvsbyhus, tidigare berättat för Älvsbyn Just Nu.

Inflyttning på Jägarskolan beräknas under våren 2019.

 

Hus och tomtbeskrivning
Tomt 1-8 utgörs av villa Selma inklusive vidbyggd carport.
Pris: Från 2 490 000 kr
Driftskostnader: Från 1 850 kr/månad
(tillkommer eventuell ränta och amortering

Tomt 9-14 utgörs av villa Astrid inklusive fristående garage.
Pris: Från 2 650 000 kr 
Driftskostnader: Från 2 060 kr/månad
(tillkommer eventuell ränta och amortering)

Alla hus uppförs med förhöjt väggliv och 34° taklutning samt takkupa. Dessutom inkluderas Älvsbyhus mest populära interiöra tillval, som inbyggnadspaket i kök och spotlights. Slutlig specifikation per fastighet fastställs innan avtalstecknande.

Privatpersoner bosatta i Kiruna kommer ha företräde framför juridiska personer och övriga privatpersoner. Ingen förtur för personer med fastigheter inlösta av LKAB. Försäljningsstart beräknas till maj 2018 under förutsättning att nödvändiga beslut från LKAB och kommunen tas.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.