Markbrand intill Kantabergsvägen

Markbrand. ARKIVBILD

UPPDATERAD: En markbrand utbröt på tisdagsförmiddagen längs Kantabergsvägen som går mellan Södra Vistträsk och Åselet (mellan Koler och Arvidsjaursvägen).
– Det är ett område på 100 gånger 250 meter där det brunnit på flera ställen. Men vi har släckt bränderna och ska nu bara bevaka så det inte flammar upp igen. Det finns ju glödbäddar i stubbar och myrstackar, berättar Gunnar Wallgren, insatsledare.

Det var polisen som larmade räddningstjänsten.
– De stod här och väntade på oss när vi kom, berättar Gunnar.

Enligt uppgift till Älvsbyn Just Nu var det en av polismännens fruar som på morgonen, under färd till Arvidsjaur, sett rök och ringt sin man. En polispatrull begav sig ut och lyckades snabbt lokalisera branden och hjälpa räddningstjänsten till platsen.

Vad som orsakat branden är okänt.

Markägaren tog under eftermiddagen över bevakningen av branden.

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.