Sista 1 maj-talet som kommunalråd

01 MAJ 2018
Skrivet av :

Helena Öhlunds sista 1 maj-tal som kommunalråd. FOTO: KRISTER PALM

Den sena våren tvingade Socialdemokraterna att flytta sitt 1-majfirande från den ännu snödränkta Lomtjärnsparken till kommunhusets innergård. Där höll Helena Öhlund sitt sista majtal som kommunalråd.
– Visst känns det en smula vemodigt men samtidigt är det roligt att överlämna en välskött kommun till mina efterträdare, sa Helena och lovade att arbeta hårt för sitt parti i den kommande valrörelsen.

 

1 maj blev en aning kylslagen i Älvsbyn. Plus tre grader.
– Men vi får elda upp varandra inför de kommande valen till kommun, region och riksdag. Vi ska arbeta stenhårt för att vinna mandat i alla tre instanser, uppmanade Helena.

Hon betonade vikten av att rösta och tänka noga.
– Vill du att vi ska trygghet för alla. En välfärd. Eller ska de rika få bli ännu rikare på andras bekostnad. Röstar du för att själv få det bra eller att fler ska få det bra?

Helena påminde än en gång om att Älvsbyn för tillfället går som tåget. Hon berömde alla företagare som bidrar till välfärden.
– Titta på vårt nya resecentrum. I de flesta fall får länstrafiken och kommunerna bygga det själva. Men här i Älvsbyn är det bröderna Nilsson som investerat och vi kan hyra in oss.

Helena påpekade också vikten av att visa resultat med sin politik.
– För Älvsbyn väntar nytt äldreboende och en ny hälsocentral. För oss ligger fokus på att leverera bra välfärd. Jag hoppas att älvsbyborna röstar på oss.

Hon passade också på att gratulera Anita Backman (som bakat hundra bullar även denna 1 maj) och Tomas Egmark, som båda fyller år den 1 maj, med orden:
– Snacka om att födas in i rörelsen!

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.