Naturkonsulter vill ha din hjälp att rädda grodor från att bli överkörda

10 MAJ 2018
Skrivet av :

Hjälp till att rädda grodorna från att bli överkörda.

Naturkonsultföretaget Ecocom jobbar på uppdrag av Trafikverket för att hitta och åtgärda platser där många groddjur dödas av trafik. Första steget är att hitta konfliktpunkterna.

– Vi hoppas att ni kan hjälpa oss genom att uppmärksamma vår kampanj. Insamlingen av tips kan leda till att Trafikverket på sikt åtgärdar konfliktpunkter längs allmänna vägar i er kommun, hälsar Alexander Eriksson, VD/CEO, Ecocom AB.

Alla groddjur som förekommer i Sverige förökar sig i vatten. Under våren rör sig padddor, grodor och salamandrar från sina vintergömslen mot närmaste lekvatten. Många måste passera över vägar och riskerar då att dödas.

Genom bättre kunskap om grodornas vandringsstråk ber Ecocom om din hjälp.

Se länk under bilden…

Du lämnar ditt tips genom att markera platsen där du observerat överkörda groddjur på en karta som du hittar genom att klicka på denna länk…

Du uppmanas också att svara på fyra korta frågor i enkäten under kartan. Ditt tips kan hjälpa till att identifiera vägsträckor som utgör risker för groddjur under vandringen. Ecocom uppskattar också om du lämnar kontaktuppgifter så vi de kan nå dig för frågor om ditt tips.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.