Märkliga scener – 15 grader varmt och två meter höga snödrivor – men nu kommer våren på allvar med temperaturer över 20 grader

08 MAJ 2018
Skrivet av :

Märkliga scener på Älvåkra. Sol, 15 grader varmt men över två meter höga snödrivor.

Seriepremiären i fotboll för Älvsbyns damer och herrar hemma på Älvåkra i lördags, den 5 maj, bjöd på märkliga scener. Solen sken, temperaturen steg till 15 grader plusgrader, publiken njöt av vädret men runt planen stod snödrivorna höga – som högst dryga två meter.

 

Årets vinter går till historien som en av de snörikaste någonsin. Våren är senare än vanligt. Naturen får arbeta hårt för att skapa grönska.

Naturgräsplanen ligger fortfarande under ett ganska tjockt snötäcke. Konstgräsplanen lyser grön och grann i bjärt kontrast till de höga snödrivorna.

Trots allt har vi bjudits på en riktigt fin gammaldags vårvinter. Soldagarna har den senaste tiden varit många. Och fler blir det. Prognoserna lovar fortsatt solsken. Både SMHI och norska vädersajten YR lovar temperaturen över 20 plusgrader de kommande dagarna.

Yr lovar i sin tiodagarsprognos högsommarvärme i början av nästa vecka; 19 grader måndag, 21 grader tisdag, 24 (!) grader på onsdag och 21 på torsdag.

SMHI i sin tur lovar 22 grader redan kommande torsdag. Lika varmt blir det, enligt SMHI, på fredagen. Lördagen bjuder på växlande molnighet men en temperatur på 21 grader. Men till skillnad från YR spår de en svalare inledning på kommande vecka.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.