Invigning av ”Peps fik” på Älvåkra

05 MAJ 2018
Skrivet av :

Viktoria Viklund och Maja Lundberg hjälptes åt att klippa det gul-blå bandet. FOTO: KRISTER PALM

Älvåkras nya café invigdes på lördagen av Viktoria Viklund, ordförande Älvsby IF. Namnet blir ”Peps fik” för att hedra minnet av Mårten Johansson som under hela sitt vuxna liv var en trotjänare i klubben.

Det blev en härlig vårdag med strålande solsken och många besökare på Älvåkra. Mellan damernas och herrarnas seriepremiärer i fotboll invigdes Älvåkras nya och fina café.

Ute på Älvåkra grillades hamburgare. FOTO: KRISTER PALM

Viktoria Viklund och Maja Lundberg hjälptes åt att klippa det gul-blå bandet.
– Från och med den 14:e maj håller vi öppet måndag till torsdag klockan 17:30 – 19:00. I samband med matcher kommer det alltid att vara öppet. Vi vill skapa en träffpunkt för alla ungdomar, även de som inte spelar fotboll eller idrottar. Fiket ska skötas av våra ungdomslag, berättade Viktoria.

ÄIF hade utlyst en namngivartävling på caféet.
– Vi har fått många förslag på ”Peps fik”. Därför valde vi det namnet. Men tyvärr kan vi inte utse någon enskild vinnare i namntävlingen.

Interiör av Peps fik.

Mårten ”Peps” Johansson var en trotjänare som tillbringade i stort sett all sin vakna tid på Älvåkra, bland annat som materialförvaltare och allt-i-allo. Mårten dog förra sommaren men nu lever hans minne vidare genom Peps fik.

Viktoria passade också på att tacka Allmänna Arvsfonden och Riksidrottsförbundet som bidragit med 2,6 miljoner kronor respektive 555 000 kronor till ombyggnaden som även består av nya omklädningsrum.

– En annan idé som vi har är att skapa aktiviteter för parasportare.

Andra nyheter som väntar är två nya läktare med tak.
– De gamla läktarna flyttas till 7-mannaplanen, berättar Viktoria som själv uppvaktades med blommor av Styrelseledamoten Helena Sundman.

– Viktoria är verkligen en eldsjäl som lägger ner tid och engagemang för klubben. Utan henne hade vi knappast stått här i dag med denna nya byggnad, berömde Helena.

 

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.