Gökotta med psalmsång över Bredselsberget

12 MAJ 2018
Skrivet av :

Gökotta är en gammal svensk tradition när man ger sig ut tidigt på morgonen för lyssna till fåglar. Under just den beteckningen,  Gökotta, inbjöd Älvsby församling till  en friluftsgudstjänst under ledning av prästen Jacob Sernheim.

Klockan var bara åtta på morgonen när psalmmusiken ljöd över Bredselsberget.
Ett trettiotal deltagare slöt upp i det fina vädret, men snön hade inte riktigt släppt sitt grepp efter stigen.

Jacob Sernheim beskrev det som att kyrkoåret ”toppas” av Kristi himmelfärdsdag. Och det var ju lämpligt med tanke på att Bredselsberget är en av årets tio toppar i Top of Älvsbyn. Flera hade sina vandrarkort med.
Friluftsgudstjänsten avslutades med fika vid den öppna elden. I de höga tallarna kvittrade fåglarna. Men – göken höll sig borta.

TEXT OCH FOTO: Foto © Maria Söderberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.