Femetta för Älvsbyn i premiären

05 MAJ 2018

Jonatan Holmqvist hörna gick direkt i mål. FOTO: KRISTER PALM

UPPDATERAD/BILDEXTRA: Älvsbyns fotbollsherrar stressade sönder sina premiärmotståndare Piteå IF FF 2 och vann med 5-1 (3-1) hemma på Älvåkra under lördagen.
– Vi vill vara intensiva men samtidigt rulla boll, säger Staffan Renlund, tränare.

(Matchbilder: KRISTER PALM)

Älvsbyn förfogar över många löpstarka och tekniska spelare. Det fick gästande Piteå erfara. Hemmaspelarna gav inte sina gäster någon som helst lugn och ro utan satte hård press från första minuten.

Det gav också resultat. Efter tolv minuter satte Nabi Moradi 1-0. Innan halvtimmen var spelad hade Mandi Akhtri utökat till 2-0. Piteå saknade inte chanser men Älvsbyns målvakt Nicklas Högkvist agerade med säkerhet och pondus.

André Sköld satte 3-0 fem minuter för pausvilan men det skulle ändå bli lite nerv i matchen. Men endast sekunder kvar av första halvlek kolliderade två backar i Älvsbyn med varandra vilket lämnade Piteås Gloire Kabundu helt ensam i straffområdet med Älvsbyns målvakt och han satte bollen i nätmaskorna.

Gästernas lilla hopp släcktes dock omgående i andra halvlek som bara var drygt två minuter gammal när André Sköld gjorde 4-1. Älvsbyns femte mål kom i den 82:a minuten på en hörna som Jonatan Holmqvist skruvade direkt i mål.

– Jag tycker vi håller ihop laget helt okej och första sextio minuterna är jag mycket nöjd med grabbarnas insats, berömmer Staffan.
– Sedan tröt väl orken en del och vi orkade inte sätta samma press. Men totalt sett en mycket bra match från vår sida. Skönt med en premiärseger och en bra start på serien.