Business by Wimen bjuder på en lektion i Pichning

22 MAJ 2018
Skrivet av :

Anette Burström och Jenny Lundgren grundare av Business by Wimen i Älvsbyn. FOTO: STERLING NILSSON

UPPDATERAD: Under tisdagskvällen träffades nätverket Business by Wimen i Älvsbyn på Polar Hotel för att dryfta företagsfrågor ur ett kvinnligt perspektiv. Det bjöds också på en lektion i ”Pichning” av Johan Burström.
– Alla kvinnliga företagare är välkomna. Även de som funderar på att starta eget. I vårt nätverk finns en enorm samlad kunskap, hälsar Jenny Lundgren, som själv driver Fotvårdsteamet.

Syftet med Business by Wimen är bland annat att; främja ett jämställt näringsliv, förbättra företagsklimatet mellan kvinnor och män, utbyte av erfarenheter, utökade kontakter med andra företag och branschöverskridande aktiviteter.
– Det finns ett behov för kvinnliga företagare av att mötas informellt och dryfta frågor ur ett kvinnligt perspektiv, berättar Anette Burström, ägare av Calm & Beauty, som startade upp nätverket tillsammans med Jenny.

Välkomnar fler

Uppslutningen brukar vara god.
– Ja, ofta är vi mellan 30 och 40 personer på träffarna, förklarar Jenny.
Men Business by Wimen i Älvsbyn ser gärna ännu fler.
– Det sägs ju att andelen kvinnliga företagare är stor i Älvsbyn. Vi har begärt siffror på hur många det finns i kommunen men ännu inte fått uppgifterna på papper, berättar Anette.

Nya kunskaper i Pichning

Kvällens träff kryddas också med en lektion i ”Pichning”. Det betyder att snabbt sälja in sig. Lärare i detta spännande ämne är Johan Burström.

Kvällen avslutas med en buffé och trevlig samvaro.
– Det finns ett stort värde i att mötas, lära känna varandra och bolla idéer under trevliga former, säger Jenny.

Bilder från kvällen

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.