André matchhjälte när Älvsbyn vann andra raka

14 MAJ 2018
Skrivet av :

André Sköld b.lev matchhjälte. ARKIVFOTO

Fem minuter före pausvilan satte André Sköld matchens enda mål när Älvsbyn vann över Hemmingsmark hemma på Älvåkra under söndagskvällen. Därmed har ÄIF inlett seriespelet med två raka segrar.
– En bra vana (skratt), säger Staffan Renlund, tränare i Älvsbyn.

ÄIF var det spelförande laget hela matchen.
– Vi skapade många lägen men lyckades bara förvalta ett. 1-0 är ingen säker ledning i fotboll. Men det räckte denna gång.

Ljust på fotollsfronten

Älvsbyn har många talanger i sitt lag. I kombination med några äldre mer rutinerade spelare har onekligen ÄIF möjlighet att kriga högt upp i tabellen. Det var länge sedan det såg så ljust ut på fotbollsfronten för både dam- och herrfotbollen i klubben.
– Får vi bara vara friska och undvika skador finns potential, medger Staffan som dock var en liten aning missnöjd med spelet mot Hemmingsmark.
– Det bjöds väl inte på någon höjdartillställning direkt. Ska vi kriga i toppen måst det korta passningsspelet utvecklas ytterligare. Felpass på fel ställen kan straffas hårt.

Bra försvarsspel

Staffan var desto nöjdare med försvarsspelet.
– Det var bra. Speciellt positionsspelet.Backarna Henok Tesfaldet Zerai och Johannes Holmqvist förtjänar ett extra plus. Höjde sig över mngden gjorde även Jonathan Dalberg.
– Han driver verkligen på laget, berömmer Staffan.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.