Älvsbyns fotbollsdamer ångar på – snyggt mål på volley av Agnes Orädd

18 MAJ 2018
Skrivet av :

Agnes Orädd sprang, sprang och sprang. Hon har en otrolig arbetskapacitet men svarade även för matchens snyggaste mål. ARKIVBILD

Två obesegrade lag, Sävast och Älvsbyn, möttes på Tallvallen under fredagskvällen. Det är Älvsbyn som bevarar den fina sviten.
Seger med 5-2 (2-0).
– Inget snack. Vi var det klart bättre laget, säger Christian Berglund, tränare i ÄIF.

Älvsbyn fick en drömstart på matchen – mål redan efter 30 sekunder genom Emelie Hjertberg.
Åtta minuter senare satte Hanna Samuelsson 2-0.
– Första halvlek dominerade vi totalt. Sävast kunde bara slå långbollar för att freda sig, berättar Christian och berömmer spelarna för att ha följt matchplanen till punkt och pricka.
– Vi ville sätta hög press och inte ge Sävast någon tid med bollen. Det fullföljde tjejerna perfekt.

Årets snyggaste volley

I början av andra halvlek reducerade Sävast lite turligt till 1-2 sedan ett motlägg hittat in i mål. Men Älvsbyn replikerade snabbt. Detta genom matchens snyggaste mål i den 57:e matchminuten. Vendela Olovsson slog en frispark från mittlinjen som Agnes Orädd mötte på volley från 16-meterslinjen. Det resulterade i en kanon som töjde ut nätmaskorna.

Dominanta i 80 minuter

4-1 gjorde Johanna Björk. Sedan reducerade Sävast ytterligare en gång innan Emelie Hjertberg satte spiken i kistan med sitt 5-2-mål.
– I början på andra halvlek satsade Sävast allt framåt och spelade bättre. Men det höll bara i tio minuter sedan var vi lika dominanta igen.

Sprang två mil

Sävast punktmarkerade Anna Berglund som för ovanlighetens skull fick gå mållös av planen.
– Men Anna svarade för tre assist och öppnar verkligen upp för sina medspelare, berömmer Christian, som också är imponerad över Agnes Orädds arbetskapacitet.
– Hon måste ha sprungit två mil bara under den här matchen. Som skidåkare har Agnes en otrolig grundkondition. Jag är imponerad.

Alla i Älvsbyn förtjänar beröm. Men ett extra plus även till högerbacken Olivia Sandberg och tvåmålsskytten Emelie Hjertberg.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.