Älvsbyn upp i serieledning

28 MAJ 2018

Mandi Akhtri gjorde två må. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn toppar division 4 södra. Detta efter seger på söndagskvällen hemma på Älvåkra mot Lillpite med 4-2 (2-0).
– Jag är otroligt nöjd med tre pinnar, säger Staffan ”Daffy” Renlund, tränare i ÄIF.

BILDSPELSFOTO: KRISTER PALM

I första halvlek trillade Älvsbyn boll riktig bra. Efter mål av Mandi Akhtri och Nabi Moradi kunde hemmalaget gå till paus med en till synes betryggande tvåmålsledning.

Bra första timmen

Efter pausen fortsatte Älsbyn att visa klass. När Mandi Akhtri satte 3-0 i den 53:e matchminuten verkade tillställningen avgjord.
– Första 60 minuterna av matchen är jag helnöjd med. Vi gjorde tre fantastiska omställningsmål. Det är vi bra på, säger Staffan.

Lillpite skapade nerv

Men Lillpite kom igen. Nästan direkt efter Älvsbyns tredje mål kom reduceringen till 3-1 genom Andreas Olofsson. Tio minuter senare gjorde samme Olofsson 3-2. Då var det plötsligt nerv…

– Lillpite är bra. Av många ett tippat topplag, berömmer Staffan.

André avgjorde

Det var också nära att gästerna kvitterat i slutet. Men istället satte André Sköld spiken i kistan med ett mål i den nästa sista ordinarie matchminuten.
– Vi hade marginalerna på vår sida denna gång och grabbarna svarade för en riktigt jättefin insats, tycker en helnöjd hemmatränare.

Upp i tabelltoppen

Segern innebar att Älvsbyn gick upp i serieledning på samma poäng som Luleå SK. De grönvita är ännu obesegrade efter fyra omgångar. Det har börjat bra och ser onekligen lovande ut inför fortsättningen.

Markus ”Mojje” Lundgren var tillbaka mellan stolparna och Älvsbyns målvakt storspelade. Talangerna Mandi Akhtri och Nabi Moradi växer mer och mer…

Ett extra plus också till högerbacken Johannes Holmqvist.

Lovande lagbygge

Men alla i hemmalaget ska ha beröm. Staffan Renlunds lagbygge är på väg mot någonting riktig bra denna säsong.

Kul också att publiken hittar till Älvåkra. Matchen mot Lillpite följdes av 137 betalande åskådare.

Närmast väntar bortamatch mot Alvik den 1 juni. Det blir en värdemätare. Alvik spelade oavgjort mot seriefavoriterna Luleå SK i helgen.