Älvsbyn chockstartade mot Lira

05 MAJ 2018
Skrivet av :

Anna Berglund gjord Älvsbyns första mål redan efter sju minuter. FOTO: KRISTER PALM

UPPDATERAD/BILDEXTRA: Älvsbyns fotbollsdamer visade ingen barmhärtighet mot gästande Lira i seriepremiären hemma på Älvåkra. Redan i den 14:e matchminuten hade ÄIF 2-0 efter mål av Anna Berglund och Emelie Hjertberg. Den chocken hämtade sig aldrig Lira ifrån. Älvsbyn vann med 3-1 (2-0).

(FOTO: KRISTER PALM)

– Vi inledde matchen fantastiskt bra. Andra halvan av första halvlek var jag dock inte lika nöjd med. Därför tog vi ett snack i pausen om att arbeta mer tillsammans för att göra laget kompaktare. Det tycker jag tjejerna hörsammade, berättar Christian Berglund, tränare för ÄIF.

När Emelie Hjertberg 3-0, sjutton minuter efter pausvilan, kändes matchen avgjord.
– Lira tvingades till förändringar. Då blev det mer tjongfotboll, förklarar Christian.

Lira reducerade med åtta minuter kvar att spela.
– Men det blev aldrig nervöst. Ledningen kändes betryggande, säger Christian, som var mycket belåten över lagets insats.

– Vi har ett ruinerat lag med många vinnarskallar. Det känns bra.

Vendela Olovsson fick pris som matchens lirare i hemmalaget. Men alla svarade för berömvärda insatser.

Hemvändarna Lisa Nyberg, Hanna Samuelsson, Johanna Björk och Sara Hellström (tidigare Eliasson) tillför viktig erfarenhet. I anfallet fortsätter Anna Berglund och Emelie Hjertberg att leverera.

Ett par hundra åskådare följde matchen på plats i det fina vårvädret.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.