2 008 kronor kilot för Tords fångst

Tord Lundmark, Altersbruk, vann kvällsfisket när Fiskefestivalen i Sikfors inleddes på fredagen.

Tord Lundmark från Altersbruk vann fredagens kvällsfiske i Lomtjärn när helgens Fiskefestival i Sikfors inleddes. Hans fångst vägde 2,49 kilo. För detta belönades Tord med 5 000 kronor.
– Jättekul, tyckte Tord som vann tävlingen ganska överlägset.

 

Kvällen bjöd på ett fantastiskt sommarväder. Många kom cyklande till Lomtjärn för att följa fisket i den 25-gradiga värmen.

Svårfiskat

Kvällsfisket lockade 46 deltagare. Tyvärr färre än förra året då ett 70-tal kom till start. Kanske var vädret för bra..?

Det var också svårfiskat. Regnbågarna verkade inte på hugget. Tord Lundmark lyckades dock locka tre stycken på kroken.

Sputnik – ett vinnande drag

Hemlighet?
– Jag fiskade med en Sputnik. Ett böjt skeddrag, avslöjade Tord som är en flitigt återkommande deltagare på Fiskefestivalen.

– Men det här är första gången jag vinner.

Fiske med barnbarnen

Tord och hans familj bor i husvagn på campingen.
– Helt perfekt, tycker Tord som på lördagsmorgonen ska följa barnbarnen till barnfisketävlingen i Hamptjärn.

Däremot deltar han inte i älvfisket, den prestigefulla Sikfors Fishing Cup – Catch & Release båtfisketävling i Pite älv, på lördagseftermiddagen.

Johan tvåa, Caroline trea

Tvåa i tävlingen kom Johan Andersson, med en fångst på 1,8 kilo. Han fick en prischeck på 3 000 kronor. Trea blev Caroline Granberg (1,61 kilo) som belönades med 2 000 kronor. Dessutom lottades massor av fina priser ut på startkorten.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.